17.3 C
Sibiu
luni, 22 iulie, 2024

Biblioteca ASTRA continuă activitățile recreative: Traseu tematic în Pădurea Dumbrava, parcurs de copiii din comunitatea Valea Aurie

Știri din Județ

Copiii din comunitatea Valea Aurie au parcurs zilele trecute un traseu tematic în Pădurea Dumbrava, sub îndrumarea Gabrielei Dordea, bibliotecară la filiala din cartier a Bibliotecii ASTRA. Juniorii au avut ocazia de a descoperi, înţelege şi admira natura, de a identifica în teren speciile de arbori, dar şi soiurile de plante şi speciile de animale care trăiesc în acest habitat.

Informațiile din teren au fost completate cu cele ştiinţifice din enciclopediile şi atlasele aflate în colecțiile filialei Valea Aurie. Cărțile răsfoite le-au dezvăluit lucruri interesante despre arborii de pe traseul străbătut – stejarul, frasinul, carpenul, pinul, socul negru, jugastrul, porumbarul şi roşcovul. Copiii au făcut comparaţii între specii privind forma frunzelor, aspectul scoarţei, culoarea şi forma fructelor, au punctat curiozităţile fiecărei specii în parte şi au aflat lucruri interesante despre diversele întrebuinţări ale lemnului. Micii cititori excursioniști au cules frunze, ghinde şi o pană de ciocănitoare pe care le vor folosi cu multă imaginaţie la atelierul de creativitate.” – spune Gabriela Dordea, bibliotecară la filiala din cartier a bibliotecii publice sibiene.

***

Publicitate

Activitățile Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu se desfășoară cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Sibiu.

Sursa: Facebook – Biblioteca Astra Sibiu

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Primaria Sibiu vrea să sterilizeze 500 de câini

Școala de vară BECOME

Accident grav la Șeica Mare. Mai multe victime

Incendiu la Săcel

Obiceiuri de Sf. Ilie la români

Incendiu la Șeica Mică