17.4 C
Sibiu
duminică, 08 septembrie, 2024

Prima victorie în cazul licitației „cu cântec” de pe Aleea Călăreților din Sibiu

Știri din Județ

Proprietara casei situate pe Aleea Călăreților nr.33 din municipiul Sibiu are parte de prima victorie în procesul intentat Primăriei Sibiu, Consiliului Local, dar și domnului Braune Stephan Max Johannes, câștigătorul licitației.

Acum o lună de zile, ziarul Sibiu Independent a publicat un material foto – video prin se relata faptul că, o proprietară de pe strada Aleea Călăreților din Sibiu a pierdut o parte din curte și implicit din calea de acces în imobil. Toate problemele au început după ce proprietara, de bună credință, a solicitat Primăriei Sibiu intrarea în legalitate, respectiv cumpărarea terenului care se afla în acte ca fiind domeniu public. Conform actelor, gardul imobilului a fost construit acum mai bine de 20 de ani, respectând aliniamentul străzii. Acest lucru de aliniere cu vecinii s-a realizat la acea vreme, bineînțeles, cu acordul Primăriei Sibiu. După ce a fost refuzată de către Primăria Sibiu, autoritatea locală a scos terenul de 75 mp la licitație, aceasta fiind câștigată chiar de către un vecin. După apariția cazului în presă, Primăria Sibiu a dat vina exclusiv pe proprietara casei: „S-a retras din licitație!”

Prima victorie, suspendarea executării

Cum vecinul sibiencei a câștigat licitația, oferind 305 euro +TVA per metru pătrat, autoritățile locale au emis act de executare, obligând proprietara să demoleze gardul și să predea terenul. Nemulțumită, aceasta a acționat în instanță părțile implicate. În cursul zilei de ieri, instanța de judecată i-a dat câștig de cauză, suspendând executarea actului administrativ, adică procesul verbal de adjudecare a licitației către câștigător. Calea este încă anevoioasă, urmând cel mai probabil contestații și alte și alte termene în acest proces în care se cere anularea licitației.

sursă https://portal.just.ro/85/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=8500000000107502&id_inst=85
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Trenul periurban Sibiu, face un pas mare spre implementare

Premierul Marcel Ciolacu în vizită la Sibiu