17.4 C
Sibiu
duminică, 08 septembrie, 2024

Singura femeie la concursul național Cel mai puternic pompier este din Sibiu

Știri din Județ

Plutonier Maria Niță a reușit să destrame mitul că doar bărbații sunt cei mai puternici pompieri din România. La concursul anual organizat de IGSU la Brașov la finele săptămânii trecut, Maria Niță din Sibiu a fost singura femeie printre cei 95 de participanți din 28 de județe. Deși pompierii femeie sunt tot mai mulți în țară, acestea încă luptă pentru egalitatea de șanse în această profesie. Nu și la Sibiu!


Concursul național „Cel mai puterni pompier” a adus la start 95 de pompieri din țară care au dorit să își arate forța în practicarea meseriei. Probele grele, căldura infernală au fost un real test de rezistență, nu doar de forță. Printre ei… o singură femeie pompier: plutonier Maria Niță de la ISU Sibiu.

Nu este prima dată când Plt. Maria Niță demonstrează o forță, o determinare și o ambiție, demne de urmat. După mai bine de o lună de antrenamente intense, în condiții caniculare, Maria a concurat vreme de 2 zile cot la cot colegii ei pompieri, reușind să impresioneze o țară întreagă.

„Este greu să concurezi cu pompieri care participă de când s-a lansat această competiție, este greu să ajungi la nivelul lor de rezistență și rapiditate, însă, pentru mine este o bucurie că am fost acolo și că mi-am demonstrat că se poate, că femeile pompieri sunt puternice!” ne-a mărturisit Maria.

Sibienii au mers pe egalitate de șanse, restul țării, nu

ISU Sibiu a fost singura structură din țară care a trimis la concurs un bărbat și o femeie, pe principiul egalității de șanse. Din păcate, restul structurilor ISU din țară nu au mizat pe acesta, deși sunt tot mai multe femei pompier angajate în structurile ISU.

Pentru al doilea an consecutiv, din partea ISU Sibiu a participat la această competiție și sergentul major Dumitru Rotărescu, care a câștigat locul II la categoria de vârstă 30-39 de ani. Dacă anul trecut și-a testat limitele în echipă, anul acesta Dumitru a concurat la probele individuale, obținând performață.

Cine au fost câștigătorii?

Popa Ioan a fost desemnat „Cel mai puternic pompier” din România! Face parte din familia salvatorilor ISU Alba și, cu o determinare de neînvins, a reușit să obțină cel mai bun timp în competiție, clasându-se și pe locul I la categoria „sub 30 de ani.”

La categoria „30-39 de ani”, învingătorul este Pătrașcu Răducu de la ISU Brașov, iar la categoria „40+” este Avram Mihai de la ISU Alba.

Proba pe echipe a fost câștigată de colegii de la ISU Cluj (locul I), respectiv ISU Alba (locul II) și ISU Brașov (locul III).

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Trenul periurban Sibiu, face un pas mare spre implementare

Premierul Marcel Ciolacu în vizită la Sibiu