22.9 C
Sibiu
sâmbătă, 07 septembrie, 2024

Întâlnirea Internaţională a Saşilor din Transilvania revine la Sibiu. Este așteptat și președintele României

Știri din Județ

Sibiul va fi din nou gazda „Întâlnirii Internaţionale a Saşilor din Transilvania”, între 2 şi 4 august, eveniment care aduce împreună atât comunităţile săseşti din România, cât şi pe saşii din diaspora. Evenimentul va fi marcat de asemenea, de un concert extraordinar al cântăreţului german de origine română Peter Maffay, un superstar în rockul german, care va urca pentru prima dată pe o scenă din România. De asemenea, președintele Klaus Iohannis este așteptat la parada porturilor populare, au declarat organizatorii Martin Bottesch, președinte al Forumului Democrat al Germanilor din Transilvania (FDGT) și Winfried Ziegler, Director executiv FDG Transilvania, în cadrul unei conferințe de presă.

Anul acesta are loc a doua ediţie a acesteia, evenimentul fiind organizat de Forumul Democrat al Germanilor din Transilvania împreună cu asociaţiile saşilor din Germania, Austria, SUA şi Canada.

La evenimentul care va avea loc în Piaţa Mare din Sibiu sunt organizatorii estimează între între 12.000 si 15.000 de participați.

Participanții au acces gratuit la evenimentele în aer liber, iar pentru cele din interior, prețul unei insigne este 80 de lei.

Spectatorii vor putea asista la spectacole de muzică populară şi uşoară, dansuri tradiţionale săseşti, parada porturilor populare din Piața Mare a Sibiului, dar și 13 expoziții dintre care 11 la Sibiu și câte una la Cisnădie și Cisnădioara.

Unul dintre evenimentele centrale ale manifestării va fi expoziţia care marchează aniversarea a 800 de ani de la decernarea aşa-numitei „Diplome andreene” (Diploma Andreanum), un document emis în anul 1224 de regele Andrei al II-lea al Ungariei prin care acorda saşilor stabiliţi în Transilvania o serie de privilegii de natură administrativă, fiscală şi comercială care au rămas în vigoare pentru circa 650 de ani. Încă şi mai important, documentul a consacrat identitatea juridică a saşilor din această provincie, oferind o bază legală care a asigurat supravieţuirea comunităţii săseşti timp de opt secole. Documentul va fi expus la Sala Thalia din Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Trenul periurban Sibiu, face un pas mare spre implementare

Premierul Marcel Ciolacu în vizită la Sibiu