17.4 C
Sibiu
duminică, 08 septembrie, 2024

LOAMNEȘ: Comuna vânată de investitori. Incredibil cum a crescut valoarea proprietăților!

Știri din Județ

Pentru unii oameni din municipiul Sibiu, Loamneș este doar o comună, dincolo de Ocna Sibiului. Pentru mulți alții, nu doar din Sibiu, ci și din Cluj, București și alte zone, a devenit o adevărată comoară, vânată de ceva ani pentru a investi aici. Apropierea de Ocna Sibiului și de Sibiu, combinată cu atmosfera rurală tradițională, peisajul frumos a transformat în ultimii ani comuna Loamneș și satele sale într-o localitate urmărită de investitorii în imobiliare.


Acum câteva luni, primarul Maria Greavu, care conduce din anul 2000 localitatea Loamneș, ne-a declarat că tot mai mulți oameni din Sibiu, Cluj, București și alte zone cumpără case în satele comunei Loamneș. Am crezut că este laudă de primar, dar realitatea se dovedește însă mult peste orice așteptări. Și piața imobiliară prin prețurile practicate tot mai mari ne arată o cerere mult mai mare decât oferta.

Cei care întreabă la agențiile imobiliare sau direct la Primărie despre case de vânzare în Loamneș sunt tot mai mulți. Dar oferta este mică la ora actuală. Pe siteurile de specialitate de abia găsești 5 case la vânzare și acestea în satele Hașag și Armeni. Niciuna în Loamneș sau Alămor.

La Sădinca este o situația mai specială. De fapt, un cătun, dar devenit celebru în toată România datorită mănăstirii construită aici și a părintelui Stoica. De altfe, chiar și primarul Sibiului, Astrid Fodor, a fost văzută adesea la Sădinca, unde caută îndrumare spirituală la părintele Stoica.

Dincolo de poziția comunei, faptul că deja are infrastrucura realizată și toate utilitățile este un punct forte pentru investitorii imobiliari.

Prețuri de la 600 la 1000 de euro pe metru pătrat!

Datorită cererii mare și puținele proprietăți scoase la vânzare, prețurile au ajuns la sume record. O casă de 72 mp în Hașag se vinde cu 47.500 Euro, iar una de 100 mp în Armeni cu 82.000 de euro. Există și o casă în Armeni de doar 55 mp la 55.000 de euro.

Preț mai mic se cere pe o casă dărăpănată pe un teren de 230 mp din Hașag. Proprietarul o vinde cu 35.000 de euro, dar casa abia mai stă în picioare.

De când s-a modernizat de Consiliul Județean Sibiu și drumul care leagă Șura Mică de Țapu și face legătura cu autostrada Sibiu – Sebeș la sud și drumul național Copșa Mică – Blaj la nord, Loamneșul și satele sale au devenit și mai atractive.

Spre exemplu, în satul Mândra este aproape imposibil să găsești casă de vânzare. Nici măcar teren. Satul a devenit treptat o localitate cu case de lux, unde locuiesc mulți cetățeni care fac naveta la Sibiu cu mașinile proprii.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Trenul periurban Sibiu, face un pas mare spre implementare

Premierul Marcel Ciolacu în vizită la Sibiu