16.2 C
Sibiu
joi, 19 septembrie, 2024

USR Sibiu: Raluca Turcan ar trebui să se ocupe serios de partea de cultură a județului pe care îl reprezintă! (C.P)

Știri din Județ

Adrian Echert, președintele filialei locale a USR, atrage atenția asupra situației interimatului prelungit în care se află numeroase instituții culturale. El îi solicită ministrului Culturii, Raluca Turcan, să renunțe la comentariile politice și să se concentreze pe organizarea de concursuri de management pentru aceste instituții.

Printre instituțiile culturale de importanță majoră blocate în interimat se numără și Muzeul Național Brukenthal din Sibiu, județul pe care Raluca Turcan îl reprezintă în Parlament.

„În loc să discute despre planurile altor partide, doamna ministru Turcan ar trebui să se ocupe de organizarea concursurilor de management pentru instituțiile culturale naționale de prim rang, care se află într-un interimat prelungit. Doamna ministru Turcan consideră că organizarea de concursuri ar bulversa activitatea acestor spații de cultură, deși realitatea este că lipsa unui management stabil este mult mai dăunătoare”, a precizat Adrian Echert.

Adrian Echert subliniază totodată că este necesar să se corecteze inechitățile salariale ale angajaților din muzee. În plus, Filarmonica din Sibiu se confruntă de ceva vreme cu o gravă criză, care a afectat deja publicul spectator, iar doamna ministru nu a avut nicio reacție in tot acest timp. Aceste probleme sunt urgente și necesită atenția imediată a ministrului Culturii, indiferent de sezon sau de tipul campaniei electorale.

”După ce s-au aliat cu PSD în ultimii trei ani și au decredibilizat PNL și democrația în România pentru a-și împărți funcții și sinecuri, să vină acum cu pretenții de susținere din partea USR este cel puțin o jignire la adresa românilor. Peste toate acestea, domnul Ciucă, sluga ascultătoare a domnului Ciolacu, este la vreo 2-3 competitori distanță în sondaje după Elena Lasconi. Poate ar trebui să se gândească altcineva să susțină alt candidat în competiția pentru prezidențiale.” a mai declarat Adrian Echert.

Așadar, solicităm ministrului Turcan să acorde o atenție sporită Muzeului Național Brukenthal. Această instituție culturală de mare importanță pentru regiune are nevoie de un management stabil și profesionist pentru a promova patrimoniul cultural local și a atrage turiști, contribuind astfel la dezvoltarea economică a Sibiului.

  Comunicat de presă transmis de Filiala locală USR Sibiu

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Sf. Mihail, organizate la Cetatea din Cisnădioara

ACS Mediaș pregătește partida cu CSM Codlea

Derby de play-off la Hunedoara