14.6 C
Sibiu
luni, 16 septembrie, 2024

50 de copii au participat la activitățile Școlii de vară, susținute de Parohia Turnișor I Sibiu

Știri din Județ

În perioada 29 iulie – 3 august 2024, preoții Mihail Borza și Ciprian Creangă de la Parohia Turnișor I din Sibiu au organizat Școala de vară pentru copiii din parohie, la Biserica parohială ”Sf. Nicolae” și în incinta noului Centru Socio-Cultural care funcționează pe lângă parohie.

Pe parcursul întregii săptămâni, un număr de 50 de copii cu vârste cuprinse între 6-14 ani, s-au rugat împreună, au cântat și s-au jucat, s-au împrietenit unii cu alții și au învățat să se prețuiască unii pe alții, cultivând deprinderi sănătoase de viață în timpul petrecut împreună.

Toate activitățile s-au desfășurat după un program bine stabilit pentru fiecare zi, sub îndrumarea și atenta supraveghere a voluntarilor din Organizația Tinerilor Ortodocși din Sibiu, care au dat dovadă de un înalt profesionalism în domeniul activităților specifice copiilor.

Pe lângă tinerii din OTS, organizatorii i-au avut ca oaspeți pe D-na. Raluca-Ștefania Răduca și pe Dl. Dan Homorozeanu de la Teatrul Gong din Sibiu, care i-au înveselit pe copii cu numere de pantomimă și teatru de păpuși.

Între activități, a fost și o seară dedicată comunității de etnie rromă din Turnișor, avându-i colaboratori pe părintele Rozmarin Trandafir de la Turda, pe d-na Luminița Cioabă și pe Dl. Sava Rusalim din Sibiu. În cadrul întâlnirii, copiii din această comunitate au putut asculta Sfânta Evanghelie și diferite pilde creștine în propria limbă și au fost îndemnați să nu-și uite identitatea, ci fiecare dintre dânșii s-o conștientizeze și s-o păstreze pentru a putea fi transmisă apoi generațiilor viitoare.

CITEȘTE MAI MULT AICI

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Cutremur azi în România, cu magnitudinea de 5.5

Program și bilete la Sibiu Opera Festival

FC Hermannstadt caută victoria la Arad

Judoka sibieni au luat medalii naționale