17.9 C
Sibiu
joi, 19 septembrie, 2024

Înainte de vacanță, câteva concluzii optimiste despre admiterea la ULBS, sesiunea iulie 2024

Știri din Județ

Ca în fiecare an, sesiunea de admitere reprezintă pentru ULBS testul care aduce cea mai mare acurateţe în privinţa modului în care suntem percepuţi de viitorii studenţi.

Toate eforturile din timpul anului, pornind de la atractivitatea programelor de studii, a mobilităţilor internaţionale pentru studenţi, accesul la resurse de învăţare, la consilierea vocaţională, poziţiile care reflectă reputaţia universităţii în clasamente internaţionale şi până la calitatea condiţiilor din cămine sau meniul cantinei studenţeşti, toate acestea (şi multe altele în plus) sunt validate la final de an universitar de opţiunea tinerilor de a alege Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu.

Vă invit să vedem ce a însemnat admiterea 2024, în cifre.

Anul acesta, candidaţii au înscris, în sesiunea din luna iulie, peste 8000 de dosare pe platforma dedicată admiterii online, iar dintre acestea 7.737 au fost validate.

O treime dintre dosarele înscrise au provenit din mediul rural, iar distribuţia geografică a zonelor de provenienţă ne-a depăşit aşteptările: peste 3700 de dosare au fost înscrise de candidaţi din judeţul Sibiu, ceea ce reflectă o intenţie a tinerilor de a dori să rămână acasă.

Pe următoarele locuri, ca număr de dosare înscrise raportat la zona geografică de apartenenţă, se află judeţele Vâlcea, Alba, Braşov, Hunedoara, Mureş, Argeş şi Olt. Interogarea platformei ne-a arătat că avem candidaţi din toate judeţele ţării, printre care şi 71 de dosare din Bucureşti/Ilfov.

126 de studenţi internaţionali au ales ULBS, iar specializările de licenţă unde s-a înregistrat cea mai mare concurenţă, în funcţie de prima opţiune aleasă în acest an, pe locurile bugetate, au fost Medicină/Medicină dentară (4, 85 candidaţi/ loc, în cadrul Facultăţii de Medicină), Psihologia (19,51 candidaţi/ loc, la Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane), Calculatoare (7,88 candidaţi/loc, în cadrul Facultăţii de Inginerie), Drept (4,76 candidaţi/loc, Facultatea de Drept), Limba şi literatura română-limba şi literatura modernă (2,73 candidaţi/ loc, Facultatea de Litere şi Arte), Informatică (4,68 candidaţi/loc, Facultatea de Ştiinţe), Marketing (8,70 candidaţi/loc la Facultatea de Ştiinţe Economice), Teologie ortodoxă pastorală (1,51 candidaţi/loc, Facultatea de Teologie), Ingineria produselor alimentare (1,26 candidaţi/loc, Facultatea de ŞAIAPM).

2264 de candidaţi au confirmat locurile în sesiunea iulie pe locurile bugetate, la licenţă şi master, iar 1502 pe cele cu taxă, restul locurilor urmând a fi scoase la concurs în sesiunea de toamnă.

Iată că am încheiat cu bine şi admiterea de vară din acest an în condiţiile în care, aşa cum ştim cu toţii, pe plan naţional a scăzut numărul elevilor înscrişi la bacalaureat. Le urăm mult succes studenţilor care au ales ULBS în această sesiune şi îi aşteptăm alături de noi pe cei care se vor înscrie la sesiunea de toamnă!

Doresc să le mulţumesc tuturor colegilor care au fost implicaţi în acest efort al procesului de admitere. Am primit în această sesiune peste 2000 de apeluri telefonice prin Call Center, la care au răspuns 74 de cadre didactice şi personal didactic auxiliar din cele nouă facultăţi ale ULBS, am avut o echipă care s-a deplasat în premieră la Râmnicu Vâlcea, pentru a uşura procesul de confirmare a locului de către candidaţii din sudul ţării, aşa încât, dacă ar trebui să definesc modul în care s-a desfăşurat admiterea din acest an, aş folosi cu siguranţă cuvântul proactiv.

Platforma de admitere va rămâne deschisă în vederea înscrierilor pentru sesiunea de toamnă, conform calendarului

https://admitere.ulbsibiu.ro/media/2024/calendar.htm.

Vacanţă plăcută tuturor!

Prof. univ. dr. habil. Sorin Radu,
Rectorul ULBS

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri