13.1 C
Sibiu
miercuri, 18 septembrie, 2024

Plăcinta ardeleneasă celebrată la Festivalul Lichiului de Poveste de la Loamneș

Știri din Județ

Festivalul Lichiului de Poveste va avea loc duminică, 8 septembrie 2024, în frumoasa comună Loamneș, situată la 25 km de municipiul Sibiu.
Această sărbătoare autentică este dedicată celebrei plăcinte ardelenești, preparată de gospodinele locului din aluat dospit, smântână, brânză dulce sau griș, aromată cu prune dulci, varză călită sau ceapă delicioasă.


Festivalul Lichiului de Poveste, festivitate a bunului gust, a tradițiilor și a promovării gastronomiei și bucătăriei locale, este organizată, anual, în primul weekend din luna septembrie, de Primăria Comunei Loamneș, în frunte cu primarul, Maria Greavu.

În deschiderea Festivalului, de la ora 9:30, va avea loc crosul „Alergăm pentru zâmbete”, un proiect susținut de Echipa de Inimi, un proiect cetățenesc județean care își propune să promoveze mișcarea și beneficiile acesteia pentru membrii comunității.

Nu există taxă de participare la cros, dar participanții pot sprijini copiii din clasele pregătitoare care învață la școlile din localitățile Loamneș, Alămor, Hașag și Armeni, prin donații sau oferind rechizite școlare.

Participanții la cros vor primi tricouri, medalii și diplome, iar la finalul concursului vor fi invitați să deguste bunătăți culinare pregătite de localnici.

Numărul de participanți este limitat la 100, iar locurile se vor aloca după principiul „primul venit, primul servit”.” – anunță Claudiu Mureșan, senatorul social-democrat de Sibiu, pe pagina sa de Facebook.

După cursă, participanții sunt invitați la distracție cu premii și surprize alături de DJ Pablo S și DJ Suru!

Locație: Școala Gimnazială Loamneș

De la ora 14:00, solista de muzică populară, Adelina Popa, va urca pe scenă pentru a lansa noul său album „Omule, îți trece viața” și va fi acompaniată de invitați speciali precum Adi Neamțu și formația sa, alături de numeroși alți artiști talentați.

Locație: Terenul de Fotbal Loamneș

Pe parcursul zilei, veți avea parte de:

🍁 Dansuri tradiționale cu Ansamblul „Măgura”

🍁 Produse locale, gastronomice și artizanat tradițional

„Nu ratați această ocazie de a sărbători tradiția și comunitatea!” – transmit reprezentanții Primăriei comunei Loamneș

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sergiu Nistor ajunge ambasador în Letonia