21.2 C
Sibiu
vineri, 20 septembrie, 2024

Fostul candidat la Primăria Mediaș, Horațiu Potra îi face mercenari pe instructorii armatei ucrainiene!

Știri din Județ

Horațiu Potra, fost candidat la Primăria Mediaș (jud. Sibiu) a făcut o declarație șoc pentru postul TVR: „Nu spunem neapărat că ne supără termenul de <mercenar>, am putea spune, dacă noi suntem considerați mercenari. Pot fi considerați mercenari și instructorii care instruiesc armata ucraineană.

Declarația acestuia vine în contextul unui reportaj realizat de TVR în R.D. Congo unde Potra a dus peste 1.000 de români, mulți foști angajați MApN, Poliție, SIE, SRI pentru a instrui armata guvernamentală din Congo. De asemenea, aceștia au baza principală în orașul Goma, pe care îl apără indirect. Potra declară că ei își apără baza de instruire și unde locuiesc.

Există însă numeroase raportări în presa din Africa din zonă că mercenarii albi conduși de Potra care provin din mai multe țări sunt cam 5.000 și luptă pentru armata guvernamentală aflată de mulți ani în conflict cu trupele considerate rebele.

Conflictul din R.D. Congo durează de aproape 20 de ani și este considerat cel mai sângeros de la al doilea război încoace. Actualul Guvern este acuzat că asigură paza cu armata și este controlat de marile companii chineze care au cumpărat toate exploatările de cobalt, uraniu și metale rare din țară.

Conform BBC, personal al armatei ucrainiene este antrenat de la începutul invaziei rusești în Anglia de forțele aliate membre NATO.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș a obținut a patra victorie în campionat

EDITORIAL: Brățara, dacii și hienele

Incendiu puternic la un restaurant din Mediaș