Mai e puțin și începe școala! Echipa Anii Drumeției îi invită pe cei mici să se aventureze, la început de toamnă, pe plaiurile celor mai necunoscute și interesante locuri din Mărginimea Sibiului! Copiii, alături de părinți, vor avea ocazia să descoperă alături de părinți și ghizi, viața oierilor înstăriți de la munte, în sânul comunității. De asemenea, se bucura de splendoarea peisajelor la început de toamna și de un delicios cocoloș cu brânză de la stană!
UNDE ȘI CÂND NE ÎNTÂLNIM?
Duminică, 08.09.2024 la ora 09:15, Parcarea “Dumbrava Sibiului”, lângă Hotelul Hilton.
Ne vom grupa în mașinile personale și vom porni spre localitățile Poiana Sibiului și apoi Jina.
INFORMAȚII TRASEU
Nivel: ușor
Diferența de nivel: 100 – 150 m
Durata: 5-6 ore
Vom porni în jurul orei 09:20 spre localitatea Poiana Sibiului, unde vom vizita biserica de lemn – corabie “ Adormirea Maicii Domnului”, iar apoi ne vom îndrepta în satul Jina de unde vom începe drumeția propriu-zisă spre plaiurile întinse ale acestui sat.
La ora 13:00 opțional se poate servi un cocoloș cu brânză la stana special gătit pentru gustul celor mici.
ECHIPAMENT NECESAR
tricouri, pantaloni și șosete de schimb, bocanci de munte, pelerină de ploaie, pantaloni impermeabili, șapcă de soare, crema pentru protecție solară, sticlă cu apă min 1 litru, mancare, fluier. Cel mai bine ar fi să îi îmbrăcăți pe cei mici în straturi, pentru că dimineață este putina răcoare, iar la amiază mult mai cald.
COSTURI
Participarea la drumeție 70 lei adulți și 30 lei copil
Opțional:
Se poate achiziționa brânză, telemea veche sau proaspătă.
Contracost direct la stana se poate degusta un cocoloș cu brânză gătit pe vatra și câte o băutură de casă cu drag dată! 25 lei.
La sfârșitul programului cine dorește poate vizita Muzeul Pastoral din Jina, un muzeu aparte, mai ales prin farmecul locației sale.
Intrările la obiective se fac pe baza de donații. Fiecare participant este liber să aleagă o suma dorită.
GHID
Nicoleta Ocneriu – ghid montan
Contact: 0742 667 196
Notă:
– Configurația și lungimea traseului vor fi adaptate în funcție de condițiile meteo și omogenitatea/eterogenitatea grupului.
– Organizatorul (ghidul) își rezervă dreptul de a refuza participanții care vin echipați necorespunzător cerințelor sau cu condiție fizică neadecvată.
– Turele se țin în condiții de siguranță și cu un numar minim de participanți. Organizatorul își rezervă dreptul de a reprograma sau anula turele fără o notificare prealabilă dacă aceste condiții nu sunt îndeplinite.
– Returnarea contravalorii biletului se face doar în cazul în care organizatorul (ghidul) anulează drumeția.
Prin participarea la acest eveniment, îmi dau acordul de a fi fotografiat. Iau la cunoștință faptul că fotografiile vor fi folosite cu scopuri publicitare, în mediul online şi pe materiale tipărite, în cadrul Programului „Anii Drumeției” pentru promovarea acestuia.Declar pe propria răspundere că, din cele cunoscute de mine, sunt apt(ă) pentru efectuarea unui efort fizic susținut în cadrul evenimentelor de tip drumeție, fără sa-mi dăuneze în vreun fel stării de sănătate. Participarea mea la acest eveniment este în totalitate voluntară, înțelegând riscurile asociate la care mă supun.
Programul „Anii Drumeției” este inițiat și finanțat de Consiliul Județean Sibiu, în colaborare cu Asociația Județeană de Turism Sibiu. Scopul principal este de a îmbunătăți infrastructura de drumeție din județ și de a promova activități specifice ecoturismului.