14.6 C
Sibiu
joi, 19 septembrie, 2024

„Opera È Passione” – concert simfonic în avanpremiera Sibiu Opera Festival 2024

Știri din Județ

Pe 20 septembrie la Sibiu și pe 21 septembrie la Agnita, orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu va susține concertul Opera È Passione, în avanpremiera Sibiu Opera Festival 2024, sub conducerea muzicală a dirijorului Cătălin Toropoc.

Absolvent al Universității de Arte „Ovidius” din Constanța, secția Interpretare Muzicală, baritonul Catalin Toropoc își desăvârșește și studiile dirijorale la Accademia Internazionale di Musica din Roma, la clasa prof. Claudio Maria Micheli, urmând și studiile masterale în dirijat orchestră la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași, la clasa maestrului Dumitru Goia. De asemenea, a urmat cursuri de măiestrie cu maestrul Dumitru Goia și cu dirijori de talie internațională precum Carlo Montanaro, Michalis Economou și David Crescenzi.

Este dirijor și fondator al „Coralei Magna” din Constanța, cu care participă la concerte și festivaluri, atât pe plan național, cât și pe plan internațional.

Este dirijor principal al Orchestrei „Anima” a catedralei Sf. Iosif din București, cu care are programate concerte cu specific sacru în țară și în străinătate.

Colaborează cu Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța, Filarmonica Pitești, Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” din Chișinău, fiind și dirijorul Galei Finale a Concursului Internațional de Canto „Ionel Perlea” de la Slobozia.

În calitate de prim-solist al Operei Naționale din București, colaborează cu cele mai importante teatre lirice din țară: Opera Națională Română din Cluj-Napoca, Opera Națională Română din Iași, Opera Română din Timișoara, Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța, Opera Română din Craiova, dar și cu Filarmonica „George Enescu” din București, Sala Radio, Filarmonica Botoșani, Filarmonica Brașov.

Pe plan internațional, este invitat al Teatro San Carlo di Napoli, Dubai Opera, Teatro Giovanni da Udine, precum și în turnee internaționale în: Austria, Germania, Franța, Italia, Elveția.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri