14.6 C
Sibiu
luni, 16 septembrie, 2024

CFR își bate joc de sibieni. Încă o lună amână reluarea trenurilor Mediaș – Sibiu

Știri din Județ

Pentru înlocuirea a puțin peste 10 km de cale ferată între Loamneș și Ocna Sibiului, CFR SA se chinuie de două luni de zile. Deși astăzi, 6 septembrie la ora 16, circulația trebuia reluată pe tronsonul Mediaș – Sibiu, cei care au așteptat în gările de pe traseu sosirea trenului au așteptat degeaba. Abia după ora 17.30 CFR SA a trimis un comunicat de presă, dar nu la toată presa, nici măcar la cea din județul Sibiu, prin care anunță sec că lucrările vor mai dura până în 8 octombrie!

Motivul invocat acum de cei de la CFR SA este că executantul lucrării i-a notificat ASTĂZI că nu este gata lucrarea. Ceea ce înseamnă că CFR SA, în calitate de beneficiar al lucrării habar nu avea de stadiul lucrărilor și nici nu le monitorizează. Pentru că, dacă ar fi monitorizat lucrările din teren, aflau de cîteva zile că respectivul tronson de cale ferată între Ocna Sibiului și Loamneș este departe de a fi finalizat.

Gara Ocna Sibiului

Reamintim că la finele lunii iunie, CFR Călători anunța că din cauza lucrărilor de înlocuire totală a liniei de cale ferată pe relația Ocna Sibiului-Loamneș, în perioada 1 iulie 2024 – 9 august 2024, pe secția de circulație Sibiu-Copșa Mică-Mediaș, CFR Călători va asigura transportul călătorilor cu autobuze.

Contractul de transport cu autobuzele a fost atribuit companiei Transmixt din Sibiu și are o valoare totală de peste 1.000.000 de lei fără TVA. Procedura de atribuire a fost realizată prin negociere fără publicare prealabilă. Serviciul de transport alternativ a fost introdus de la începutul lunii iulie, fiind necesar pentru perioada lucrărilor de reînnoire și înlocuire completă a liniei ferate.

Redăm în continuare comunicatul CFR SA transmis astăzi 6 septembrie, când trenurile trebuiau să reia circulația pe ruta Mediaș – Sibiu, trenuri folosite des și de elevi, care luni încep școala:

Având în vedere faptul că, pe distanța Ocna Sibiului – Loamneș, lucrările de reparații la suprastructura feroviară nu sunt finalizate, din cauza dificultăților pe care executantul lucrării le întâmpină, în aprovizionarea cu materiale, reluarea circulației trenurilor, anunțată pentru data de 06.09.2024, ora 16:00, se amână pentru data de 08.10.2024, conform Notificării executantului, transmise azi, 06.09.2024, Sucursalei Regionale CF Brașov. În această perioadă, pe relația Copșa Mică – Sibiu, circulația trenurilor aparținând operatorului național de transport feroviar CFR Călători, se va desfășura doar pe distanța Copșa Mică – Loamneș și retur. Trenurile aparținând operatorului de transport feroviar INTERREGIONAL CĂLĂTORI, vor circula pe relația Copșa Mică – Loamneș și retur, iar pe distanta Loamneș – Sibiu și retur, operatorul va continua să asigure transbordarea călătorilor cu mijloace auto. Reparațiile la suprastructura feroviară, care se execută pe linia simplă Ocna Sibiului – Loamneș, sunt incluse în programul de lucrări de tip QUICK WINS – SRCF Brașov, cu finanțare asigurată din fonduri nerambursabile PNRR. Transmitem scuze călătorilor pentru disconfortul creat și îi asigurăm că lucrările de tip QUICK WINS sunt necesare pentru îmbunătățirea condițiilor de transport, scopul final fiind creșterea vitezei de circulație și a gradului de siguranță.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Cutremur azi în România, cu magnitudinea de 5.5

Program și bilete la Sibiu Opera Festival

FC Hermannstadt caută victoria la Arad

Judoka sibieni au luat medalii naționale