17.9 C
Sibiu
joi, 19 septembrie, 2024

Victorie răsunătoare pentru directorul Camerei de Comerț Sibiu, Iordănescu Eugen: în fața Curții de Apel Alba Iulia am demascat abuzurile din cadrul IPJ Sibiu

Știri din Județ

Redăm mai jos comunicatul de presă transmis de Moga Șerban, avocatul directorului general al Camerei de Comerț Sibiu, Iordănescu Eugen:

Directorul Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu, Iordănescu Eugen, reprezentat de avocat Moga Serban, a obținut o victorie impresionantă în fața acuzațiilor de corupție, aduse de Parchetul Tribunalului Sibiu, după ce Curtea de Apel Alba Iulia a decis, in mod definitiv, că probele fundamentale ale acuzării sunt nelegale. Instanța a constatat că probele au fost obținute prin provocare polițienească din partea inspectorului-șef al IPJ Sibiu, Ivancea Tiberiu, iar procurorul care a instrumentat dosarul a acționat fără respectarea procedurilor legale de autorizare, ceea ce pune în discuție corectitudinea și legalitatea întregii anchete.

Am demonstrat că acuzatorii s-au bazat pe metode abuzive, probele fiind strânse în afara cadrului legal. Această decizie subliniază abuzul de putere exercitat de către conducerea poliției județene și deschide un serios semnal de alarmă cu privire la practicile ilegale din cadrul IPJ Sibiu.

Curtea de Apel a constatat ceea ce era evident:  asa – zisele probe de corupție au fost obținute prin provocare polițienească și în afara legii. Este un caz clar de abuz, iar o asemenea conduită nu poate fi tolerată într-un stat de drept. Pericolul este cu atât mai mare, cand provocarea polițienească provine chiar din partea conducerii instituției.

Decizia instanței reflectă importanța respectării normelor legale în activitatea de anchetă și ridică mari semne de întrebare cu privire la conduita conducerii IPJ Sibiu. Se impune o evaluare atentă a acestor practici și o clarificare publică din partea autorităților responsabile.

Clientul meu, domnul Iordănescu Eugen a fost acuzat în baza unor probe care s-au dovedit nelegale, iar această hotărâre nu doar că îl exonerează, ci evidențiază modul abuziv prin care a fost tratat de autorități. Directorul general al Camerei de Comert Sibiu își reafirmă încrederea în justiția din România și așteaptă ca această victorie să reprezinte un punct de cotitură pentru un sistem mai transparent și echitabil, cel puțin la nivel local.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri