11.2 C
Sibiu
vineri, 27 septembrie, 2024

Ministrul Culturii: Sibiu Opera Festival 2024 nu este doar o celebrare a artei lirice, ci și o punte între generații și culturi

Știri din Județ

Sibiu Opera Festival 2024 nu este doar o celebrare a artei lirice, ci și o punte între generații și culturi, transmite doamna Raluca Turcan, ministrul Culturii:

„Există festivaluri care sunt deja tradiție pentru orașul nostru, iar Sibiu Opera Festival este unul dintre ele. Cel mai vechi festival al artei lirice din țara noastră și singurul organizat de o filarmonică, Sibiu Opera Festival aduce comunității sibiene un regal liric de excepție.

Ediția din acest an, a XXIII-a, este promisiunea unei manifestari muzicale de amploare, cu invitați naționali și internaționali de seamă care vor fi, timp de două săptămâni în slujba muzicii, a spectacolului și emoțiilor.

Felicit Filarmonica de Stat Sibiu pentru organizarea acestui eveniment și colaborarea cu instituțiile de seamă: Opera Națională București, Opera Națională Iași, Opera Națională Română Cluj-Napoca, Teatrul de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța și Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” Galați.

Participarea la programul Take an Opera Break și cursurile de măiestrie reprezintă o ușă deschisă pentru artiștii aflați la debutul carierei, oferindu-le oportunitatea de a studia alături de maeștri consacrați și de a urca pentru prima dată pe scenă alături de o orchestră profesionistă. Tinerii artiști ne demonstrează că au nevoie de cât mai multe șanse pentru a face performanță și felicit Sibiu Opera Festival pentru această inițiativă.

Mă bucur că Ministerul Culturii sprijină și promovează acest eveniment susținând totodată dezvoltarea culturii și desfășurarea evenimentelor de prestigiu în România.

Sibiu Opera Festival nu este doar o celebrare a artei lirice, ci și o punte între generații și culturi, aducând laolaltă artiști consacrați și tinere speranțe, într-o adevărată simfonie a talentului și pasiunii. Cu acest eveniment, Sibiul demonstrează încă o zi dată că este un oraș cu o efervescență culturală aparte.”

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

BC CSU Sibiu joacă vineri la Tg. Mureș

CSC Șelimbăr are secție de tenis

Marcel Manea este campion mondial la culturism

Accident mortal pe strada Podului din Sibiu