3.1 C
Sibiu
miercuri, 02 octombrie, 2024

„Toamna Studențească” – Deschiderea Anului Universitar 2024-2025 la Sibiu

Știri din Județ

Astăzi, Sala Transilvania din Sibiu a fost gazda unui eveniment marcant, „Toamna studențească”, care a strâns laolaltă studenți și cadre didactice de la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” și Universitatea „Lucian Blaga”. Această întâlnire a marcat deschiderea oficială a anului universitar 2024-2025, aducând împreună comunitatea academică pentru a celebra începutul unui nou capitol educațional.

Pentru studenții din anul I, acest moment simbolizează mai mult decât simpla deschidere a unui nou an; acesta reprezintă un pas esențial într-o călătorie de formare personală și profesională. În schimb, pentru cei din anul II, III sau IV, este o continuare firească a procesului educațional, o reafirmare a angajamentului față de învățământul universitar.

Rectorul Academiei Forțelor Terestre, gl.bg.prof.univ.dr.ing. Ghiță Bârsan, a transmis un mesaj motivațional studenților: „Vă îndemn să priviți cu încredere şi determinare către acest nou început, plin de provocări și oportunități. A fi student este doar primul pas pe un drum lung și de multe ori anevoios, care solicită multă energie, determinare și dorință de autodepășire.”

Publicitate

Gl. Bârsan a subliniat cât de important este să valorificăm oportunitățile oferite de instituțiile de învățământ, unde cunoștințele se îmbină cu creativitatea și inovația, contribuind astfel la dezvoltarea abilităților necesare pentru o carieră de succes. „Exigența academică, integritatea morală și dorința de a excela sunt aspecte fundamentale atât în educația civilă, cât și în cea militară,” a adăugat rectorul.

La finalul evenimentului, reprezentanții AFT Sibiu au transmis succes tuturor studenților, încurajându-i să aibă un parcurs plin de realizări.

„„Toamna studențească” este evenimentul care deschide Săptămâna de Orientare, un program dedicat celor mai tineri studenți ai ULBS, care se vor familiariza astfel cu mediul academic din universitatea noastră. Am pregătit pentru ei vizite în facultăți, întâlniri cu principalii parteneri ai ULBS, cu structurile suport (Biroul Erasmus, SmartHub, Biblioteca Universitară, D-School etc.), vizite la muzee, competiții sporive, totul pentru o mai bună integrare a noilor studenți în viața universitară, dar și pentru a fi la curent cu oportunitățile de petrecere a timpului liber în Sibiu” – au transmis reprezentanții ULBS pe pagina de Facebook.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Accident grav pe autostrada A1, lângă Săliște

Alexandra Hudea a câștigat Maratonul Timișoarei

Vanessa Giangu, învingătoare la Târgu Mureș

Evenimentele lunii octombrie în municipiul Mediaș