3.1 C
Sibiu
miercuri, 02 octombrie, 2024

Omagiu adus pianistei și sopranei Veturia Ghibu la Biblioteca ASTRA din Sibiu

Știri din Județ

În atmosfera elegantă a Sălii Festive a Bibliotecii ASTRA, publicul sibian s-a bucurat luni, 20 septembrie 2024, de o seară plină de sensibilitate, rafinament și inspirație, dedicată personalității fascinante a sopranei și pianistei Veturia Ghibu.

Evenimentul a fost un prilej de reflecție asupra moștenirii sale artistice și personale, grație intervențiilor bine documentate și emoționante care au evocat viața și cariera celei care a fost nu doar soția savantului și pedagogului Onisifor Ghibu, ci și promotoare a creației muzicale românești, susținătoare a învățământului muzical, animatoare a vieții cultural-muzicale în Cluj-Napoca, Sibiu și București, colaboratoare apreciată a maestrului George Enescu.

Prezentări relevante au fost susținute de dr. Bianca Manoleanu, soprană și Cadru Didactic Asociat în cadrul Universității Naționale de Muzică din București, jurnalista Ivona Cristescu, muzicolog și realizatoare TVR și dr. Corneliu Beldiman, istoric, muzeograf, cercetător științific la Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni și la Institutul Național pentru Studiul Totalitarismului, Academia Română București.

Publicitate

Omagiul adus Veturiei Ghibu a fost completat prin momente de interpretare muzicală, oferite cu sensibilitate și măestrie de Stanca-Maria Manoleanu, soprană, și Mihai Murariu, pianist-compozitor.

Evenimentul organizat de Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR), în colaborare cu instituții culturale din țară, a reușit să aducă în prezent universul cultural și artistic pe care Veturia Ghibu l-a creat și l-a îmbogățit cu talentul și pasiunea ei.

„Mulțumim celor care au susținut evenimentul, partenerilor noștri de la UCIMR și publicului care a fost alături de noi în această călătorie cultural-muzicală!” – au transmis reprezentanții Bibliotecii ASTRA Sibiu pe pagina de Facebook.

Activitățile desfășurate în cadrul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu sunt posibile cu susținerea financiară a Consiliului Județean Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Accident grav pe autostrada A1, lângă Săliște

Alexandra Hudea a câștigat Maratonul Timișoarei

Vanessa Giangu, învingătoare la Târgu Mureș

Evenimentele lunii octombrie în municipiul Mediaș