15.2 C
Sibiu
miercuri, 02 octombrie, 2024

Activități preventive în unitățile de învățământ din județul Sibiu

Știri din Județ

Polițiștii Biroului Siguranță Școlară Sibiu, în parteneriat cu alte instituții specializate, continuă activitățile preventive în unitățile de învățământ din județul Sibiu, activități ce vizează creșterea gradului de conștientizare a tinerilor asupra pericolelor la care pot fi expuși, precum și dezvoltarea unor strategii de prevenire a comportamentelor de risc.

Sub motto-ul ,,TĂCEREA E TOT VIOLENȚĂ! VOCEA TA E SOLUȚIA!”, în ultima săptămână, polițiștii și jandarmii sibieni i-au invitat la dialog deschis pe elevii și cadrele didactice din două licee, Liceul Tehnologic  „Ioan Lupaș” din Săliște și Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară„Terezianum” din Sibiu.

 

În cadrul întâlnirilor avute cu elevii, polițiștii au transmis recomandări și aspecte elementare privind siguranţa personală, dar și privind modul de evitare a conflictelor în spațiul școlar, informații pe care minorii este bine să le cunoască şi să le pună în practică, pentru a reduce riscul de victimizare. Au fost aduse în discuție protejarea bunurilor personale, respectarea regulamentului intern al unității de învățământ, evitarea conflictelor verbale sau fizice cu colegii, comunicarea permanentă cu părinții și cu cadrele didactice, astfel încât orice problemă apărută în timpul programului școlar să fie adusă la cunoștința acestora în cel mai scurt timp posibil.

Publicitate

 

Toate activitățile campaniei ,,TĂCEREA E TOT VIOLENȚĂ! VOCEA TA E SOLUȚIA!”, derulate pe tot parcursul anului școlar 2024/2025, subliniază importanța, mecanismul și beneficiile semnalării  faptelor antisociale săvârșite în unitățile de învățământ.

 

Începând din acest an școlar a fost operaționalizat canalul de informare www.sigurantascolara.ro , în care vor fi prezentate informații și recomandări ale instituțiilor responsabile pentru crearea unui climat de siguranță școlară optim, modurile de acțiune, procedurile și legislația incidentă domeniului de siguranță școlară, campanii / programe / proiecte de prevenire derulate la nivelul unităților de învățământ și lecții de informare și prevenire, pe diferite teme și cicluri de învățământ, precum și datele de contact ale tuturor entităților naționale și locale cu responsabilități în domeniu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Măgura Cisnădie joacă la Râmnicu Vâlcea

Apă Canal Sibiu angajează specialist resurse umane