6.2 C
Sibiu
miercuri, 02 octombrie, 2024

Adio teancuri de hârtii! Procesele verbale sunt completate pe tablete speciale!

Știri din Județ

Veste bună atât pentru șoferi, cât și pentru polițiștii rutieri sibieni. De astăzi, la nivelul județului Sibiu a fost operaționalizat sistemul prin care șoferii trași pe dreapta pot fi sancționați contravențional prin emiterea unui proces verbal electronic.

Acest sistem permite verificarea în timp real a tuturor abaterilor rutiere, a valabilității documentelor, dar și a completării într-un timp mult mai scurt a procesului verbal. Astfel, șoferii opriți astăzi au fost introduși în baza de date electronică iar sancțiunea a fost emisă cu ajutorul unei imprimante portabile. Momentan, polițiștii rutieri sibieni desfășoară teste ale sistemului, dar și sesiuni graduale de training. Pe viitor, pe baza unei adrese de email, șoferii amendați vor putea primi informații despre modalitățile de plată sau despre termenul de restituire a permisului de conducere de conducere ori a talonului.

În contextul punerii în funcțiune, la nivel național, a noului Sistem de Abateri în varianta „Mobile”, polițiștii rutieri din cadrul Serviciului Rutier Sibiu, au aplicat azi, primele sancțiuni contravenționale prin intermediul tabletelor din dotare. Sistemul de Abateri Mobile reprezintă o componentă majoră din procesul de digitalizare a Poliției Rutiere. Acest sistem permite conectarea cu bazele de date naționale ale Poliției Române, întocmirea documentelor specifice activității de constatare a contravențiilor, printarea acestora prin intermediul imprimantelor mobile, stocarea automată a contravențiilor în bazele de date și integrarea cu Titlul de Creanță Electronic. Progresiv, acest sistem va fi folosit în scurt timp, de către toți polițiștii rutieri din țară. Aceștia utilizează tablete, în cadrul activitatilor din teren, încă din luna aprilie a acestui an. Pe lângă sistemul de Abateri Mobile pe tablete au fost instalate bazele de date ale Poliției Române, în care se regăsesc persoanele date în urmărire, autovehicule sustrase sau implicate în comiterea de infracțiuni. Astfel, s-a digitalizat procesul de identificare a elementelor infracționale, aducând un aport considerabil pentru combaterea criminalității. Toate aceste funcții vor permite creșterea gradului de eficiență și debirocratizare a activității Poliției Române. Sistemul este conceput sã permită utilizarea ulterioară, în raport de evoluția legislației specifice în domeniu, a unor funcții noi, precum plata cu cardul, comunicarea documentelor pe adresele de e-mail, posibilitatea de a traduce informații minimale referitoare la procedurile specifice, în mai multe limbi de circulație internațională.” a declarat Inspector principal Ionuș Maria, ofițer responsabil al Compartimentului Implementări Abateri din cadrul Serviciului Rutier Sibiu

Publicitate
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri