12.3 C
Sibiu
miercuri, 02 octombrie, 2024

Moaștele Sfântului Gheorghe vor fi aduse în Mărginimea Sibiului

Știri din Județ

Arhiepiscopia Sibiului anunță organizarea unui pelerinaj spiritual, în perioada 12-21 octombrie 2024, în Mărginimea Sibiului, ocazionat de aducerea raclei cu cinstitele moaște ale Sfântului Cuvios Gheorghe de la Cernica și Căldărușani, actualmente păstrate în biserica Mănăstirii Cernica. Acest pelerinaj coincide cu sărbătoarea Sfinților Mărturisitori Ardeleni, din 21 octombrie, și celebrează împlinirea a 275 de ani de la momentul când Cuviosul Gheorghe a plecat din localitatea sa natală pentru a-și dedica viața lui Dumnezeu.

Racla ce conține cinstitul odor va fi purtată în procesiune şi aşezată spre închinare după următorul program liturgic:

▪ 12–13 octombrie: primirea delegației și așezarea spre închinare a sfintelor moaște în Catedrala „Sfânta Treime” din Sibiu;

Publicitate

▪ 13-15 octombrie: primirea delegației și așezarea spre închinare a sfintelor moaște la biserica din GuraRâului. Va fi oficiată Taina Sfântului Maslu iar a doua zi Sfânta Liturghie. De asemenea, în data de 14 octombrie, după hramul bisericii mici (monument istoric) din Gura Râului, va fi oficiată Taina Sfântului Maslu;

▪ 15-17 octombrie: primirea delegației și așezarea spre închinare a sfintelor moaște la biserica „Buna Vestire” din Jina. Un sobor de preoți din Protopopiatul Săliște va oficia Taina Sfântului Maslu, iar a doua zi, Sfânta Liturghie la biserica „Sf. Arh. Mihail și Gavriil”.

▪ 17-19 octombrie: primirea delegației și așezarea spre închinare a sfintelor moaște la biserica din Tilișca. Va fi oficiată Taina Sfântului Maslu iar a doua zi Sfânta Liturghie.

▪ 19-20 octombrie: primirea delegației și așezarea spre închinare a sfintelor moaște la biserica din Sibiel. Va fi oficiată Taina Sfântului Maslu iar a doua zi Sfânta Liturghie.

▪ 21 octombrie: primirea delegației și așezarea spre închinare a sfintelor moaște la biserica „Adormirea Maicii Domnului” (Brata) din Săliște. Va fi oficiată Taina Sfântului Maslu și  Sfânta Liturghie.

Evenimentele liturgice și culturale sunt organizate prin efortul Protopopiatului Săliște în colaborare cu Mănăstirea Cernica și marchează revenirea în Săliștea natală a Sfântului Cuvios Gheroghe de la Cernica și Căldărușani după 275 de ani.

CITEȘTE ȘTIREA COMPLETĂ AICI

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Festival de Taekwon-do la Sala Transilvania

O repriză bună, alta foarte slabă!