O angajată a Spitalului Clinic Județean Sibiu aduce acuzații grave firmei de pază contractată de conducerea instituției pentru a asigura perimetrul parcării și accesul la Unitatea de Primiri Urgențe.
Conform unei plângeri înaintate conducerii SCJU Sibiu, femeia angajată în cadrul Laboratorului de Analize Medicale reclamă mai multe abuzuri și hărțuiri din partea paznicilor, inclusiv agresiune fizică. În plângere se mai arată și faptul că nu îi este recunoscut dreptul de a parca mașina personală în incinta SCJU Sibiu, fiindu-i ridicate inclusiv ștergătoarele. Mai mult, mai sunt reclamate presiuni și amenințări din partea paznicilor, cum că mașina sa va fi ridicată. Atunci când angajata spitalului le-a arătat permisul și telecomanda de la bariera de acces, aceștia i-au cerut-o înapoi ajungându-se inclusiv la îmbrânceli. Angajata a depus plângere și la conducerea spitalului fiind semnată și susținută de alți 11 colegi din cadrul Laboratorului de Analize Medicale Sibiu.
REACȚIA SPITALULUI CLINIC JUDEȚEAN SIBIU, o versiune total diferită față de plângerea angajatei
În urma unei solicitări din partea Ziarului Sibiu Independent, Spitalul Clinic Județean Sibiu a transmis un drept la replică acuzațiilor angajatei. Conform acestora, legat de legalitatea parcării autoturismului personal, angajata nu ar fi afișat la vedere permisul de acces în curtea spitalului, acest lucru fiind obligatoriu. Mai mult, din cauza turelor pe care le are Serviciul de Pază al spitalului, agenții nu cunosc toate mașinile sau angajații. După analizarea situației, reprezentanții SCJU Sibiu au stabilit faptul că, reclamanta a forțat în repetate rânduri accesul, încercând să treacă cu mașina când bariera este deschisă pentru ambulanță. Mai mult, în răspunsul către Sibiu Independent, au fost atașate și fotografii cu mașina angajatei care ar fi blocat circulația către magazii sau către clădirea farmaciei spitalului.
Redăm integral dreptul la replică al SCJU SIBIU
„Problema la care faceți referire este cunoscută de conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu. Conform șefului Serviciului Administrativ al SCJU Sibiu, angajata menționată nu pune la vedere permisul de acces în curtea spitalului, o obligație pe care toți angajații o au și care le-a fost adusă la cunoștință. Întrucât serviciul de pază lucrează în ture, cumulat cu faptul că recent au fost aduși paznici noi care nu cunosc angajații spitalului, este necesar ca acest permis de acces să fie afișat în bordul mașinii, pentru a fi evitate orice fel de neînțelegeri. Angajații care respectă această regulă intră fără probleme în curtea spitalului.
În urma analizării situației, s-a stabilit că angajata menționată a forțat în repetate rânduri accesul, încercând să treacă cu mașina când bariera este deschisă pentru ambulanță sau alte autovehicule (care aveau afișat acest permis), punând în pericol nu doar mașina personală, dar și integritatea și buna funcționare a sistemului de acces cu barieră.
Totodată, în ultimele trei luni angajata ar fi parcat neregulamentar, pe căile de acces, blocând circulația către magazii, farmacie sau alte compartimente care își desfășoară activitatea în zonă, fapt demonstrat de fotografiile atașate acestui răspuns. Intrarea în spital este monitorizată prin permisele de acces menționate mai sus, însă nu este nominală, astfel că angajații sunt rugați să parcheze acolo unde găsesc loc, dar fără să blocheze accesul altor autovehicule sau al colegilor. Ori de câte ori a parcat în locuri nepermise, blocând căile de acces, angajata menționată a fost somată să își mute mașina, refuzând să dea curs cerințelor respective.
În ceea ce privește acuzațiile de amenințări și acte de vandalism, menționăm că toleranța conducerii Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu este ZERO față de acte de hărțuire fizică sau psihică a persoanelor care trec pragul unității medicale, iar situația va fi analizată în continuare pentru a stabili în ce măsură aceste acuzații se confirmă sau nu.


