A devenit o tradiție pentru autoritățile din Sibiu să nu își strice ziua liberă a angajaților la stat primită de Ziua Unirii Principatelor Române, 24 ianuarie. Așa că, și în acest an, momentul important al istoriei noastre naționale a fost marcat în 23 ianuarie, la Cercul Militar Sibiu.
Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu a fost din nou motorul din spatele organizării evenimentului ce a marcat împlinirea a 166 de ani de la Unirea Principatelor Române printr-o serie de evenimente desfășurate la Cercul Militar din Sibiu.

În fața Cercului Militar, autoritățile locale civile au dansat Hora Unirii cu studenții AFT și elevi aduși special pentru eveniment. Cetățenii Sibiului, deși în zonă în stația de autobuz, nu s-au înghesuit să participe. După horă, evenimentul de afară s-a încheiat, fiind continuat în Cercul Militar.

În cadrul simpozionului intitulat „Unirea Principatelor Române în conştiinţa naţională”, prof.univ.dr. Dumitru Acu, președintele Asociațiunii ASTRA, conf.univ.dr. Valeria Soroștineanu de la Facultatea de Științe Socio-umane a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, prof.univ.dr. Ioana Narcisa Crețu vicepreședinte al Asociațiunii ASTRA și dr. Toma-Cosmin Roman, muzeograful academiei, au adus în atenția publicului aspecte mai puțin cunoscute ale realizării de facto a Unirii celor două Principate Române în anul 1859, impactul avut de actul dublei alegeri a lui Alexandru Ioan Cuza în mediul literar românesc, respectiv aspectele militare ale tânărului stat român din acea vreme.

De asemenea, până în data de 30 ianuarie, holul central al Cercului Militar din Sibiu este gazda expoziției fotodocumentare „Unirea Principatelor Române, în documente”, deschisă publicului larg în intervalul orar 10:00-20:00.







FOTO: Daniela Oana