spot_img
12 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

13 septembrie – Ziua Pompierilor din România sărbătorită la Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

Astăzi, 13 septembrie, cu prilejul Zilei Pompierilor din România, la împlinirea a 175 de ani de la Bătălia din Dealul Spirii, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu a organizat o ceremonie militară în Piața Mare a municipiului Sibiu, în cinstea acestui moment special.


Ceremonia militară s-a desfășurat în prezența domnului prefect al județului Sibiu, Mircea Dorin Crețu, a domnului vicepreședintelui Consiliului Județean Sibiu, Marcel Luca, a doamnei primar a municipiului Sibiu, Astrid Cora Fodor, a Înalt Prea-Sfințitului Mitropolit al Ardealului, Laurențiu Streza, precum și a numeroși șefi de instituții. Au fost prezenți primarul Mediașului, Gheorghe Roman, primarul Săliștei, Horațiu Răcuciu, subprefectul Sebastian Șebu, directoarea Spitalului CFR Sibiu, Ștefania Șerban, dar și fostul șef ISU, Laurențiu Balcu. Precum și reprezentanți ai Garnizoanei.

ISU Sibiu a acordat plachete primarului Astrid Fodor, președintei Consiliului Județean, Daniela Cîmpean și prefectului Mircea Crețu.

Pompierul anului la Sibiu: Nagy Marius

În cadrul ceremoniei, a fost oferit titlul de „Pompierul Anului 2023”, plutonierului adjutant Nagy Marius. Subofițerul face parte din echipa inspectoratului din toamna anului 2007, iar de-a lungul timpului și-a executat misiunile încredințate în cadrul mai multor subunități ale ISU Sibiu.

Din anul 2016 activează în cadrul Detașamentului de Pompieri Sibiu, ca subofițer operativ principal, specializat ca alpinist de intervenție. În această vară, colegul nostru a participat la o misiune de salvare în cadrul căreia a dat dovadă de mult profesionalism și curaj în salvarea vieții unei persoane care în timp ce executa lucrări a căzut într-un canal adânc de aproximativ 5 m. Cu ajutorul unui sistem de coborâre cu corzi, susținut de restul echipajului, întrucât spațiul era foarte îngust, a coborât la victimă, a stabilizat-o și a extras-o în siguranță, aceasta fiind ulterior preluată de echipajul SMURD pentru acordarea primului ajutor calificat. Bărbatul a scăpat cu viață, datorită intervenției prompte și eficiente pe care colegul nostru a executat-o. Plt. adj. Nagy are 38 de ani, este căsătorit și are 2 copii.

Cu acest prilej au fost premiați și pompierii participanți la diferite competiții sportive.

Avansări în grad

La acest ceas aniversar au fost avansați în grad înainte de expirarea stagiului minim în grad, un ofițer și șapte subofițeri care s-au remarcat în activitate, arătând mult profesionalism și devotament în îndeplinirea cu succes a tuturor misiunilor încredințate.

Mesajul inspectorului șef ISU Sibiu

În încheiere, Lucian Trefaș, inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu a transmis tuturor celor prezenți gândurile sale:

Vreau să aduc mulțumire în primul rând colegilor pentru dăruirea cu care și-au dus la îndeplinire de fiecare dată misiunile; misiuni ce devin de la an la an tot mai complexe, precum și familiilor acestora pentru susținerea necondiționată. De asemenea, vreau să mulțumesc tuturor instituțiilor de la nivelul județului Sibiu, alături de care am intervenit pe parcursul derulării misiunilor noastre, convinși fiind că împreună am creat un sistem funcțional bazat pe încredere, colaborare și sprijin reciproc, gata oricând să ne unim forțele și să putem acționa la nevoie. La mulți ani, dragi pompieri!”

Copiii au luat cu asalt mașinile pompierilor

După ceremonial și parada cadrelor, copiii au luat cu asalt mașinile și tehnica prezentată în Piața Mare de ISU Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri