spot_img
8 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Ceremonia de acordare a stelei de pe Aleea Celebrităților din Sibiu va avea loc azi, la Berlin

Știri din Județ

Publicitate

Michael Thalheimer primește steaua care i-a fost acordată pe Aleea Celebrităților din Sibiu la FITS 2019, în cadrul unei ceremonii organizate la Ambasada României în Republica Federală Germania. Evenimentul are loc astăzi, 10 octombrie 2019, de la ora 19, în prezența E.S. domnului Ambasador Emil Hurezeanu și a mai multor personalități culturale și politice.

Ceremonia este organizată în cadrul unei vizite la Berlin, efectuată de Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu (TNRS) și președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) și Hunor Horvath, șeful secției germane a TNRS, pentru dezvoltarea unor programe strategice cu instituții de cultură din spațiul germanic. În cadrul deplasării au fost programate mai multe întâlniri cu scopulstabilirii unor parteneriate alenaționalului sibian pentru ambele sale secții, dar și pentru FITS, Bursa de Spectacole și Departamentul de Artă Teatrală al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.

„Realizez această deplasare, în primul rând, pentru a acorda steaua pe care Michael Thalheimer a primit-o pe Aleea Celebrităților în cadrul ediției cu numărul 26 a Festivalului Internațional de Teatru, fiind unul dintre cei mai importanți regizori ai spațiului germanic și al Europei. Ne bucurăm că putem să organizăm această ceremonie cu sprijinul Ambasadei României, în prezența unei distinse audiențe printre care foști laureați din spațiul germanic ai Aleii Celebrităților și viitori laureați, care vor fi prezenți la FITS 2020. De asemenea, vor fi prezente personalități ale vieții culturale și vieții politice din Germania, cu care planificăm proiecte viitoare.”

TNRS intenționează să dezvolte un proiect special cu Deutsches Theater din Berlin, dar și cu alte structuri din Germania, în vederea derulării unui proiect care are ca obiectiv integrarea țărilor din Balcanii de Vest, care nu sunt încă membre ale Uniunii Europene, printr-un dat cultural. „Este un program Creative Europe,care se va desfășura peo perioadă de patru ani, prin care ne propunem să lucrăm cu festivaluri, cu teatre importante, cu școli de teatru și de muzică din cele șase țări din Balcanii de Vest și cu structuri importante din Germania, Austria și Franța, în așa fel încât să putem să impunem prin limbajul artelor spectacolului, prin puterea culturii, acest dialog atât de necesar, care să faciliteze accesul artiștilor din aceste țări la cele mai importante festivaluri din Europa, dar și dialogul artiștilor care va aduce în mod cert o ușurare a acestui proces de integrare în viitor. De asemenea, gândim pentru teatrul german din Sibiu posibilități de cooperare cu cele mai importante teatre ale Berlinului, cu festivaluri renumite, cum ar fi Festivalul Luminilor de la Berlincare se desfășoară în această perioadă. Dorim să stabilim relații importante pentru Departamentul de Artă Teatrală din cadrul Universității Lucian Blaga din Sibiu, cu structuri similare din spațiul germanic. Această perioadă scurtă, dar intensă, de trei zile la Berlin, va însemna în mod cert și naștere de proiecte viitoare pentru că fiind în mijlocul evenimentelor, vom identifica noi oportunități de cooperare pentru TNRS, pentru FITS, pentru Bursa de Spectacole și pentru Departamenul de Artă Teatrală,” menționează Constantin Chiriac.

Programul complex din aceste zile a fost dezvoltat cu sprijinul Ambasadei României la Berlin și al Institutului Cultural Român.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară