VIDEO:Biblioteca Județeană ASTRA are instalat un sistem holografic piramidal, unde vor fi expuse cărți din fondul instituției.

Știri din Județ

Biblioteca Județeană ASTRA propune publicului sibian și național o nouă formulă de abordare a actului cultural. Instituția noastră își propune să crească permenent apetitul pentru lectură prin modalități moderne și inovative. Astfel la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu este instalat un sistem holografic piramidal, unde vor fi expuse cărți din fondul instituției.

„Dispozitivul achiziționat de bibliotecă oferă o experiență inedită. Imaginea de dimensiuni reduse atrage privirea prin modul ingenios de expunere. Holograma poate fi privită din trei unghiuri diferite. De pildă, pagina unei cărți este reprezentată într-un sistem video de tip 3D.”, declară Silviu Borș, manager al Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu. Efectele grafice provoacă utilizatorii să reflecteze asupra modurilor de transmitere a mesajelor în mediul virtual, căcipagina de carte, în calitate de obiect fizic, este reproiectată, prin intermediul unui sistem inovator de reprezentare.

Pentru a marca aniversarea a 50 de ani de la înființarea Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, instituția noastră va expune poezii ale marelui filozof și poet, Lucian Blaga, în sistemul holografic piramidal, prin intermediul căruia sunt evidențiate documente și materiale de excepție aflate în colecțiile bibliotecii.

Sistemul este disponibil în Foaierul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, la intrarea în Corpul B, Str. George Barițiu, nr. 7, în intervalul ora 8:00 – 20:00.

Toate evenimentele derulate în cadrul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu au loc cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu.

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele Știri