31.6 C
Sibiu
sâmbătă, 20 iulie, 2024

Lansare de carte la Biblioteca Județeană ASTRA

Știri din Județ

 

Luni, 9 octombrie 2023, Biblioteca Județeană ASTRA Sibiuorganizează lansarea volumului „Florilegiu bibliologic: peregrin cu incunabula von Brukenthal”, al profesorului și cercetătorului Constantin Ittu. Evenimentul va avea loc începând cu ora 18:00, în spațiul American Corner Sibiu, la etajul 5 al bibliotecii publice sibiene, instituție de cultură care se bucură de susținerea financiară a Consiliului Județean Sibiu.

 

Alături de autor, vor participa la întâlnirea cu publicul, dl. Alexandru Chituță, manager interimar al Muzeului Național Brukenthal și dl. Răzvan C. Pop, director la Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu.

Publicitate

„M-a frapat cândva remarca lui Andrei Pleșu, care spunea că valoarea unui tânăr – iar cartea aceasta se adresează inclusiv tinerilor – se măsoară și prin capacitatea lui admirativă. Dacă un om în plină formare poate admira fără contorsiuni tactice, el promite un adevărat caracter [deoarece] admirația este varianta profană a raptului mistic. În tot acest ritual de aliniere (Teodor Baconschi) invit cititorii în universul tainic al Bibliotecii Brukenthal, acolo unde am fost oficiant la Altarul acesteia timp de mai bine de trei decenii, din cele patru parcurse de mine în Muzeul Național Brukenthal.” – spune Constantin Ittu.

Autorul mărturisește că această carte este gândită nu doar ca o incursiune în tainica lume a primelor tipărituri, ci ca un „buchet” de subiecte care ne călăuzesc în adâncimea secolelor, conținând atât texte inedite, cât și prelucrări ale unor studii prezentate la diverse reuniuni academice.

 

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Obiceiuri de Sf. Ilie la români

Incendiu la Șeica Mică

COD PORTOCALIU de vijelie, în județul Sibiu

SOMA angajează mecanic auto în Cisnădie