20.2 C
Sibiu
duminică, 14 iulie, 2024

Gala Sportivă a Persoanelor cu Dizabilități, ediția a VI-a

Știri din Județ

Direcția Generală de Asistență Socială si Protecția Copilului Sibiu organizează joi 24 octombrie 2019, începând cu ora 9.00, la Sala Transilvania, cel mai important eveniment sportiv adresat persoanelor cu dizabilități din Sibiu.

O simplă aruncare cu mingea la coș sau câteva exerciții de gimnastică par un lucru banal. Pentru persoanele cu dizabilități simple exerciții se transformă în adevărate competiții de sport care transmit emoții, dar și adevărate exemple de forță, tenacitate și determinare – o sinteză a tot ceea ce trebuie să ne învețe sportul înainte de a fi o competiție sportivă în care se măsoară abilitățile personale din diferite discipline.

Pentru a șasea oară consecutiv, persoanele cu dizabilităţi din județul Sibiu se vor bucura de cel mai important eveniment sportiv organizat la nivelul județului dedicat acestora “Gala Sportivă a Persoanelor cu Dizabilități”.

Evenimentul este organizat de către DGASPC Sibiu în parteneriat cu Motivation Romania si cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu și are menirea să aducă multe zâmbete, veselie și voie bună participanților.

La “Gala Sportivă a Persoanelor cu Dizabilități” participă anul acesta aproximativ 170 de beneficiari ai centrelor din structura și subordinea DGASPC Sibiu și școli cu vârste cuprinse între 8 și 75 de ani. Le sunt alături 40 de studenți voluntari ai Facultății de Științe din cadrul Universității “Lucian Blaga” din Sibiu și voluntari de la Crucea Roșie Sibiu.

Concurenții participă la diverse probe sportive (aruncarea mingii la coș, gimnastică, bocce) la finalul competiției sportive este programată o festivitate de premiere iar câștigătorii competiției primesc tricouri, diploma,cupe, premii din partea Decathlon Sibiu și o gustare caldă din partea Dabo Doner Sibiu.

Evenimentul vizează dezvoltarea spiritului sportiv în viața beneficiarilor de servicii sociale, fiind proiectul de suflet al directorului general, Laura Camelia Vîlsan, inițiat în scopul promovării unei imagini pozitive a persoanelor cu dizabilități, cât și pentru combaterea percepțiilor stereotipice cu privire la acestea.

Acest eveniment, aflat la a VI-a ediție, este așteptat cu nerădbare, în fiecare an, de către persoanele cu dizabilități instituționalizate, dar și de cele aflate în familie și care beneficiază de serviciile Centrelor de zi partenere.

Deviza evenimentului <Demnitate prin abilitate>, unește suflete și crează punți între beneficiarii noștri, voluntari și public.

Bucuria și distracția sunt ingredientele unei atmosfere reușite, iar eforturile pe care le fac persoanele cu dizabilități la probele sportive vor fi răsplătite cu aplauze, tricouri și premii.”, a declarat doamna director, Laura Camelia Vîlsan.

Pentru crearea unui ambient plăcut, în completarea competiției solistul de muzică populară, Robert Târnăveanu, un grup de beneficiari dansatori din cadrul CITO Mediaș și elevii de la Școala Populara de Arte si Meserii ” Ilie Micu „ Sibiu, coordonați de către profesor, Izabela Tomiță vor susține  câteva momente de dansuri și obiceiuri ardelenești. De asemenea, echipa de baschet Diakoniewerk va încânta publicul cu o demostrație sportivă. Evenimentul este prezentat de Nicolle Stănese.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu este o instituție publică subordonată și finanțată de către Consiliul Județean Sibiu.

Acest eveniment este organizat în parteneriat cu Motivation România, Centrul Regional Sibiu, înființat în 1995 pentru a veni în sprijinul copiilor și adulților cu dizabilități din România

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri