spot_img
9.6 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

EXCLUSIV: Poliţiştii au amprentat toţii copiii din Centrul de Plasament Gulliver din Sibiu. Află motivele!

Știri din Județ

Publicitate

Descindere de proporţii sâmbăta trecută la Centrul de Plasament Gulliver de pe strada Hegel din Sibiu. Poliţiştii sibieni au amprentat toţi copiii din centru de la 4 ani până la 21. SIBIU INDEPENDENT a cerut IPJ Sibiu motivul acestei acţiuni fără precedent. „Activitățile de implementare s-au desfășurat în colaborare și la solicitarea reprezentanților legali ai Centrului de plasament, motivul fiind disparițiile și plecările voluntare din ultima perioadă, a tinerilor din această instituție.

Datele biometrice ale persoanelor implementate în aceste baze de date criminalistice sunt comparate, atât național cât și internațional, în scopul identificării persoanelor dispărute, persoanelor sau cadavrelor cu identitate necunoscută” ne-a comunicat Lucian Lazăr, comisar de poliţie.

Poliţiştii vor demara astfel de acţiuni în centrele de plasament din judeţ în contextul impactului cazului de la Caracal şi a altor dispariţii de copii din ţară. „Având în vedere impactul mediatic și emoțional pe care l-au avut disparițiile suspecte și plecările voluntare de persoane în ultima perioadă, de foarte multe ori aceste dispariții fiind sub ipoteze infracționale, obiect al activității polițienești, am identificat la nivelul județului Sibiu centrele de plasament ca fiind un mediu vulnerabil, cu atât mai mult cu cât unele dintre dispariții/plecări voluntare sunt în recidivă, motiv pentru care am stabilit ca oportună luarea în evidență și implementarea în bazele de date criminalistice a acestor persoane” ne-a explicat Luciana Lazăr, de la IPJ Sibiu.

Poliţiştii se bucură şi din alt motiv

Sursele SIBIU INDEPENDENT din Inspectoratul Judeţean de Poliţie Sibiu ne-au transmis că acţiunea de la centrul de plasament Gulliver vine în ajutorul lor şi din alt motiv. În ultimii ani copiii din acest centru au fost implicaţi în mai multe infracţiuni de furt şi tâlhărie. Cei care sunt minori nu pot fi judecaţi. Prin această amprentare poliţiştii sibieni care au vrafuri de dosare de furturi cu autor necunoscut din zona centrală a oraşului şi nu numai, speră să identifice astfel o parte din infractori între copiii din centru. Mai mulţi poliţişti implicaţi în cercetări au declarat sub protecţia anonimatului pentru SIBIU INDEPENDENT că legal nu pot lua măsuri contra acest copii, dar măcar ştiu cine sunt autorii furturilor şi vor comunica DGASPC Sibiu cazurile respective pentru a se întreprinde măsurile educaţionale necesare de autoritatea tutelară locală. De asemenea în cazul celor majori din Centrul de plasament se va putea dispune reţinerea pentru faptele comise, dacă în urma amprentării acestea se confirmă.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului