spot_img
7.2 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Doi sibieni moldoveni în Guvernul Orban

Știri din Județ

Publicitate

Raluca Turcan, vicepremier şi Victor Costache, Ministrul Sănătăţii, sunt cei doi sibieni propuşi pentru a face parte din Guvernul PNL condus de Orban. Cei doi, declaraţi ca un succes al reprezentării Sibiului în noul Guvern sunt de fapt moldoveni. Ambii s-au mutat la Sibiu de câţiva ani.

Raluca Turcan, propunerea PNL pentru funcția de viceprim-ministru, este liderul grupului Parlamentar PNL din Camera Deputaților, fiind aleasă deputat de Sibiu. Ea s-a născut la Botoşani în 1976. Între anii 1996 – 1999 a urmat Institutul Pușkin la Moscova, Rusia, diplomă în rusă comercială. A absolvit în 1999 Academia de Studii Economice, Facultatea de Relații Economice Internaționale, diplomă în economie. În același an, 1999, a absolvit SNSPA București – masterand în Comunicare și Relații Publice. A urmat, între 4 aprilie 2011 și 22 aprilie 2011, cursul postuniversitar de perfecționare în domeniul securității și apărării naționale: Securitate și Bună Guvernare, din cadrul Universității Naționale de Apărare „Carol I”, Colegiul Național de Apărare.

Raluca Turca este căsătorită şi are un copil.

Doctorul Victor Costache, propunerea PNL pentru Ministerul Sănătății, este chirurg cardiovascular. Costache s-a născut la Iaşi în 1974.
Absolvent al Facultăţii de Medicină din Iaşi, în anul 1998. După primul an de rezidenţiat efectuat în țară, a plecat în Franța, unde a reȋnceput rezidenţiatul de la 0. S-a specializat în chirurgie cardio-vasculară şi toracică. A practicat chirurgia cardiacă la Institutul Inimii din Quebec, la spitalele universitare din Grenoble şi Toulouse şi a fost coordonatorul serviciului public din Annecy.
În iunie 2013 s-a alăturat proiectului Spitalului European Polisano din Sibiu, unde conduce Secţia de Chirurgie Cardiovasculară şi Toracică. Aici a efectuat multe operaţii de succes, dar a avut şi probleme.

Victor Costache are un dosar penal pe rol după ce a operat-o în 2017 pe soția preotului Tudorică Mihalache, iar aceasta a murit la spital, o săptămână mai târziu. Preotul a făcut atunci plângere penală, pentru ucidere din culpă și procurorii încă anchetează cazul.

Victor Costache a divorţat de fosta soţie cu care are un copil.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri