18.1 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

Expoziție culinară și lansare de carte la Biblioteca ASTRA

Știri din Județ

Vineri, 25 octombrie 2019, a avut loc în Foaierul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, vernisajul expoziției „Arhitectură culinară sibiană în perioada modernă și contemporană” și lansarea albumului „Hermannstadt/ Nagyszeben/ Cibinium Culinaria Rediviva”, eveniment care face parte din proiectul cu același titlu, inițiat de Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu și co-finanțat de Primăria Municipiului Sibiu, în cadrul programelor incluse în Agenda Culturală 2019.
Au fost prezenți la acest eveniment important, membri ai echipei, colaboratori și un public numeros. Expoziția „Arhitectură culinară sibiană în perioada modernă și contemporană” include documente cu valoare de patrimoniu: cărți poștale, cărți de bucate, rețete culinare, ex-libris-uri și documente referitoare la dietetică. Alături de cărți poștale și fotografii, reprezentând spațiul arhitectural sibian, au fost aduse din arhive private și din Colecțiile speciale ale Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, elemente vizuale care surprind detalii ale vieții culinare cotidiene din perioada modernă și contemporană. Astfel, echipa proiectului propune o călătorie în imagini și texte, care reflectă stilul de viață al locuitorilor orașului Sibiu în secolele trecute.
Proiectul „Hermannstadt/ Nagyszeben/ Cibinium Culinaria Rediviva” face parte din strategia Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu de promovare a patrimoniului, a memoriei locale și de susținere permanentă a educației, culturii și cunoașterii.
Expoziția este deschisă publicului în perioada 25–31.10.2019, în programul de funcționare al Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, Str. George Barițiu, nr. 7, Foaier, Corp B, de luni până vineri, în intervalul orar 8:00 – 20:00, și sâmbătă, între 9:00 și 13:00.
Toate evenimentele și proiectele Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu se desfășoară cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri