7.9 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Nicolae Ştefănuţă îşi deschide primul birou europarlamentar la Sibiu

Știri din Județ

Europarlamentarul USR – Renew Europe Nicolae Ştefănuţă anunţă deschiderea primului său biroul europarlamentar, pe 1 noiembrie, la Sibiu.

Evenimentul va fi marcat printr-o conferinţă de presă ce va avea loc, începând cu ora 11, la sediul din Strada Turnului nr. 12, la care vor participa Nicolae Ştefănuţă, vicepreședinta Renew Europe, Katalin Cseh (Ungaria), europarlamentarul Moritz Kӧrner (Germania) şi Adrian Echert, preşedintele USR Sibiu.

„Sibiul european va avea o nouă punte de legătură cu instituţiile europene. Îmi doresc ca datorită biroului europarlamentar pe care îl deschid, sibienii să-şi conştientizeze drepturile europene şi să capete o platformă de a lupta pentru ele, iar tinerii să fie mai bine informați cu privire la oportunitățile europene care li se deschid”, a declarat Nicu Ştefănuţă.

Nicolae Ştefănuţă este vicepreşedinte al Uniunii Salvaţi România şi a fost ales europarlamentar pe lista Alianţei USR PLUS pe 26 mai 2019. Este vicepreședinte al Delegației pentru relațiile cu Statele Unite şi membru al Comisiei pentru Mediu, Sănătate Publică și Siguranță Alimentară şi al Comisiei pentru Bugete a Parlamentului European.

Katalin Cseh este europarlamentar, vicepreşedinte al grupului Renew Europe şi membru al partidului Momentum din Ungaria. Este membru al Comisiei pentru Industrie, Cercetare şi Energie, al Comisiei de Control Bugetar şi al Comisiei pentru Dezvoltare Regională. Este membru al biroului permanent al Intergrupului Anticorupţie şi vicepreşedinte al Intergrupului pentru Climă şi Energie, fiind de asemenea activă în delegațiile pentru relația cu Statele Unite şi cu Macedonia. Katalin Cseh este medic ginecolog cu experienţă şi deţine un masterat în management medical la Universitatea din Rotterdam. Este membru fondator al Momentum.

Moritz Körner, membru al Freie Demokratische Partei (FDP), este originar din Renania de Nord-Westfalia, landul german cu cea mai numeroasă populaţie. A făcut parte din parlamentul landului din 2017 până în 2019. După alegerile din mai 2019, a devenit europarlamentar în Comisia pentru Libertăţi Civile, Justiţie şi Afaceri Interne şi în Comisia pentru Bugete a Parlamentului European. Face parte din Grupul Renew Europe.

Adrian Echert este președintele Filialei Județene USR Sibiu, absolvent al Facultății de Drept, Universitatea „Titu Maiorescu” București și al Facultății de Științe Economice, Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu, director de firmă de 11 ani și tată a două fetițe. S-a implicat politic acum 3 ani pentru că vrea să facă tot ce îi stă în putință ca fetele lui să rămână și să fie fericite în România.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri