spot_img
9.1 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Foto/Video „Nu v-am uitat”, mesajul sibienilor la comemorarea victimelor din Colectiv

Știri din Județ

Publicitate

Aseară s-au împlinit patru ani de când 65 de suflete nevinovate au pierit în incendiul din Clubul Colectiv și cu toate acestea, încă există cluburi și localuri în Sibiu care nu au autorizație de securitate de incendiu.

Pentru al patrulea an consecutiv, sibienii și-au exprimat regretul față de cele 65 de victime decedate în urma incendiului din Clubul Colectiv din 30 octombrie 2015. Miercuri, în jurul orei 19, o liniște apăsătoare s-a lăsat peste Piața Mare din Sibiu, unde singurul sunet era al picăturilor de ploaie căzute pe capacele candelelor, aduse de cei aproximativ 100 de oameni îndurerați.

„ Marșul Colectiv este dovada că, după 4 ani, suntem și mai singuri, singuri ca și ploaia care cade în această seară fără întrerupere, suntem câteva zeci de persoane care ne-am adunat ca în fiecare an în  Piața Mare pentru a porni într-un marș de comemorare a victimelor Clubului Colectiv. Dincolo de durere și suferința care poate nu vor fi alinate niciodată, există foarte multe întrebări fără răspunsuri. Câtă tristețe este aici… că îi pomenim doar o dată în an cu adevărat. Ei vor rămâne vii, Dumnezeu să-i odihnească. Din păcate, tristețea, dezamăgirea, tulburarea și deznădejdea vor fi în permanență cu noi”, a spus Mihai Nițu, organizatorul evenimentului.

După 15 minute de tăcere, frig și o ploaie măruntă, aceștia au plecat în marș cu lumânări aprinse pe Bulevardul Bălcescu- Tribunei- Mitropoliei, făcând un popas în Catedrala Mitropolitană, unde au fost de ÎPS Laurențiu Streza alături de preotul Constantin Necula împreună cu un sobor de 12 preoți. Slujba de pomenire a fost făcută de ÎPS Laurențiu Streza, care le-a rostit numelor celor 65 de victime și s-a rugat pentru sufletele acestora.

„Suntem însă siguri că Dumnezeu pe ei îi va odihni în lăcaşurile veşnice, iar pe cei care sunt responsabili Dumnezeu îi va judeca, că ştie că nu cerem răzbunare, nu cerem judecată, dar cerem în numele lor, să se facă dreptate începând de aici, că sus se va face categoric”, a transmis ÎPS Laurenţiu Streza după slujbă.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului

Floriile, sărbătoarea Regelui care vine…