spot_img
9 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Orașul Cisnădie prieten cu mediul – iluminat stradal prin leduri economice

Știri din Județ

Publicitate

Primăria orașului Cisnădie înlocuiește vechiul iluminat public cu leduri economice. Acest lucru oferă beneficii multiple: consum redus de energie electrică, lumină de o intensitate mai mare dar și durabilitate. Pe lângă proiectul de modernizare, mai multe străzi noi vor fi iluminate.

,, Săptămâna aceasta au început lucrările de modernizare a sistemului de iluminat public stradal din orașul Cisnădie și localitatea componentă Cisnădioara. Lucrările de modernizare presupun înlocuirea corpurilor de iluminat vechi cu altele noi, cu LED, dar și completarea cu lămpi a stâlpilor ce nu sunt în prezent echipați cu dotările corespunzătoare iluminatului public stradal și achiziția unui sistem de telegestiune pentru comanda de la distanta si urmarirea în timp real a noului sistem.

Modernizarea sistemului de iluminat public este menit să asigure satisfacerea unor cerinte și nevoi de utilitate publică:
• Îmbunățirea calității iluminatului public pe străzile unde se face prezenta investiție;
• Optimizarea consumului de energie;
• Administrarea corecta și eficientă a bunurilor din proprietatea publică și a banilor publici;
• Ridicarea gradului de civilizație, a confortului și a calității vieții;
• Creșterea gradului de securitate individuală și colectivă în cadrul comunităților locale, precum și a gradului de siguranță a circulației rutiere și pietonale;
• Susținerea și stimularea dezvoltării
economico-sociale a localității;
• Funcționarea și exploatarea în condiții de siguranță, rentabilitate și eficiență economică a infrastructurii aferente serviciului.

Sistemul de control are rolul de a monitoriza, comanda şi controla de la distanţă aparatele de iluminat, într-un mod facil, pentru a permite efectuarea de intervenţii prompte în caz de defect, dar şi pentru reducerea costurilor aferente consumului de energie electrică şi a mentenanţei sistemului de iluminat public. Aparatele de iluminat pot fi incorporate individual în sistemul de control. Implementarea sistemului de control se realizează concomitent cu instalarea aparatelor de iluminat.Îmi doresc ca până la sfârșitul acestui an să reusim implementarea și acestui proiect.”-a declarat Primarul Gheorghe Huja

Foto:Ciuca Claudiu Alexandru

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?

Greseli de evitat in alegerea unei rochii de ocazie

EDITORIAL: Elevii sibieni olimpici și viitorul lor