7.9 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

Spitalul judeţean: Concurs după concurs la Oncologie

Știri din Județ

După ce ieri SIBIU INDEPENDENT a dezvăluit prima dată înscrierea la concursul pentru un post de chirurg la Spitalul Judeţean al ministrului propus Victor Costache, am primit informaţii referitoare la alte concursuri pentru posturi de medici organizate de Spitalul Judeţean Sibiu. Cel de la secţia Oncologie ne-a atras atenţia.

În revista Viaţa Medicală din 2 august Spitalul Judeţean Sibiu anunţa un concurs pentru două posturi de medici: unul de medic specialist confirma în specialitatea Diabet Zaharat şi altul de medic rezident ultimul an confirmat în specialitatea Oncologie. În 21 august se publică rezultatul selecţiei de dosare pe ambele posturi. La Oncologie sunt admişi doi candidaţi: Dr. Cârlan Bogan şi Dr. Nimirceag Victor. Doar că probele de concurs ce urmau să se desfăşoare nu mai apar pe siteul instituţiei pentru Oncologie, ci doar rezultatele probelor la Diabet Zaharat, semn că din anumite motive concursul pentru Oncologie a fost abandonat. O posibilă cauză poate fi organizarea lui în august, când candidaţii erau în vacanţa studenţească şi nu intraseră în ultimul an de rezidenţiat medical, conform cerinţei postului.

Aşa că în 20 septembrie, aproape de începutul anului universitar, reapare în Viaţa Medicală anunţul pentru un medic confirmat în specialitatea Oncologie. De data asta este omis din enunţ cuvintele „rezident în ultimul an”. Se înscriu trei candidaţi, din care unul, dr. Vecerzan Liliana, medic rezident la a doua specialitate Oncologie, este respins la faza dosare. Au fost admişi să meargă la concurs dr. Cismaru Cosmin, medic specialist Oncologie şi revine din concursul din august Dr. Nimirceag Victor, medic rezident în ultimul an la Oncologie. Urmează probele de concurs şi rezultatele finale. Supriză!

Singurul candidat prezentat cu note este Dr. Nimirceag Victor, declarat câştigător. Dacă la alte concursuri organizare de Spital pe posturi, când un candidat nu se prezenta la o fază de concurs era trecut absent. În cazul de faţă dr. Cismaru Cosmin dispare din evidenţe efectiv. Mai mult, titlul concursului la faza rezultate se schimbă în: medic rezident ultimul an confirmat în specialitatea Oncologie, adică exact ce este dr. Nimirceag Victor şi ce prevedea concursul eşuat din august când tot acesta a candidat.

Nu cunoaştem valoarea profesională a doctorilor implicaţi în concursuri, dar organizarea acestora de Spitalul Judeţean Sibiu ridică tot mai des întrebări privind transparenţa şi respectarea totală a legilor în domeniu. Ar fi păcat să aflăm că unele concursuri se fac special pentru a câştiga un anumit candidat. Credem că profesionalismul trebuie mereu să primeze în acestea, pentru binele suprem al pacienţilor.

Publicitate

2 COMENTARII

  1. Interesant. Aici primează MITA. NU contează cât esti de destept, iti elimină dosarul din prima. Sper sa se ia masuri si cei ce aranjează aceste concursuri sa fie trasi la raspundere. Nu zic mai mult, doar felicitări celei ce si a dat seama de aceste nereguli mizerabile !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri