spot_img
9.6 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

NOCRICH: Primarul Vişa continuă asfaltările

Știri din Județ

Publicitate

După articolul SIBIU INDEPENDENT La Nocrich se investeşte într-o maşină de teren şi asfalt “popular” primarul Ionel Vişa ne-a invitat în comună cu actele pe masă. „Vreau să vă arăt că la noi totul se face legal şi transparent” ne-a declarat Vişa.

Comuna Nocrich are cinci sate: Nocrich, Hosman, Fofeldea, Ţinchideal ;i Ghijasa de Jos. „Sunt distanţe mari de acoperit între cele cinci sate. De aceea la începutul anului consilierii locali au aprobat un buget pentru achiziţia unei a doua maşini pentru viceprimarul comunei. El mergea cu oamenii noştri la intervenţii în toate satele cu maşina personală de 3 ani de zile” a explicat Vişa achiziţia recentă a unui Ford Ranger de către primăria Nocrich. Maşina este folosită de viceprimar când merge la intervenţii în satele comunei cu echipa de muncitori. Au ales o maşină care poate căra şi scule şi materiale necesare intervenţiilor. Preţul de achiziţie a fost unul foarte bun pentru tipul de maşină şi vechimea acestora.

Asfalt popular de la Gabriela Nisor

Referitor la programul de asfaltări Vişa ne-a arătat toate achiziţiile şi a insistat pe ideea că firma Vox Maris Srl are preţul cel mai bun de pe piaţă. „Vox asfaltează în 47 de localităţi din judeţ. Este o firmă care face treabă de calitate şi la timp. Am colaborat foarte bine. Nu doar noi, ci mulţi primari din judeţ” a declarat Vişa. El ne-a povestit probleme întâmpinate de un alt primar al unei comune vecine Nocrichului care a contractat lucrările cu o altă firmă şi s-a trezit cu drumurile făcute pe jumătate, apoi lucrările suspendate o perioadă. „Când s-au reapucat de lucru era plin de găuri şi au trebuit alţi bani. Noi nu am avut astfel de probleme. Firma contractată de noi a venit şi a făcut totul de la A la Z la timp” spune Vişa.

Chiar dacă Gabriela Nistor este o cunoscută cântăreaţă de muzică populară, soţui acesteia, asociat în firmă, conduce activitatea de zi cu zi. „Este un om foarte implicat. Şi de cuvânt. În ziua de azi pentru noi primarii este tot mai greu să găseşi firme serioase. De exemplu era să pierdem o finanţare PNDL obţinută cu greu pentru renovarea şcolii mari din Nocrich şi construcţia unei săli de sport pentru că la 3 licitaţii consecutive nu se prezenta nimeni. Tot mai greu găseşti firme serioase care să facă treabă de calitate” a explicat Vişa. Tot el a recunoscut că decât să investească bani grei ca alţii în Zilele Comunei a preferat să facă asfaltări.

Programul de asfaltări continuă la Ţichindeal şi Fofeldea

În această perioadă, primăria Nocrich este în faza de recepţie a lucrărilor de apă-canal de la Fofeldea şi Ţichindeal. „La primăvară ne vom apuca de asfaltări în cele două sate. Unii vor spune că e electoral, dar acesta e procesul normal: mai întâi faci apa şi canalul, apoi asfaltarea, nu invers!” a spus Vişa. El ne-a lăsat de înţeles că probabil va continua asfaltările cu aceeaşi firmă Vox Maris Srl. Nocrichul e asfaltat total, iar la Hosman este un proiect în aprobare prin GAL Valea Hârtibaciului pentru asfaltare strada Verzelor. „În următorul mandat plănuiesc să termin asfaltările începute şi să ne apucăm de trotuare şi rigole în toate cinci satele” a declarat Vişa, care astfel şi-a anunţat intenţia de a mai candida la un mandat de primar.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului