spot_img
9 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

FOTO-VIDEO: Braconieri prinși cu plase de pescuit pe râul Olt

Știri din Județ

Publicitate

La data de 8 noiembrie, în jurul orei 00,30, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Porumbacu de Jos împreună cu reprezentanții A.J.V.P.S. Sibiu au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol pe râul Olt.

Cu această ocazie, în zona Hidrocentralei Arpașu de Jos, pe albia râului Olt, într-o barcă pneumatică, polițiștii au identificat un brașovean în vârstă de 43 de ani, care nu și-a putut justifica legal prezența în zonă, în barca acestuia găsindu-se și 3 plase tip monofilament în care erau prinse mai multe specii de pește.

Polițiștii împreună cu reprezentanții A.J.V.P.S. au continuat verificările, din apă fiind extrase încă 7 plase de același tip, pline cu pește, toate aparținând brașoveanului.

O cantitate de peste 300 de kg de pește, somn, caras și plătică, a fost redată mediului natural, iar 31 de kg de pește au fost confiscate în vederea comercializării.

De asemenea, au fost ridicate în vederea confiscării 2 bărci pneumatice, 4 vâsle, 1 pompă și 10 plase tip monofilament cu o lungime totală de 860 m.

În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de pescuit comercial fără licență, deținere ilegală de pește, respectiv deținere și utilizare de plase tip monofilament. 

Cercetările continuă la nivelul Secției 4 Poliție Rurală Porumbacu de Jos.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?

Greseli de evitat in alegerea unei rochii de ocazie

EDITORIAL: Elevii sibieni olimpici și viitorul lor