spot_img
8 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

50.000 de lei amendă ISU pentru noul Mall

Știri din Județ

Publicitate

Pentru corecta informare a opiniei publice, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu, revine cu următoarele precizări în legătură cu deschidere noului Mall din Municipiul Sibiu :

Ieri , 14 noiembrie a.c. , specialiștii din cadrul inspecției de preveniere a I.S.U. Sibiu, au efectuat o activitate de control în teren la sediul noului Mall din Municipiul Sibiu .În urma verificărilor s-a aplicat o sancțiune contravențională în cuantum de 50.000 ron , conform legii , pentru punerea în funcțiune a construcției fără obținerea autorizației de securitate la incendiu .

Pentru a nu se crea confuzie în ceea ce priveste semnificația unor termeni și expresii specifice apărării împotriva incendiilor facem următoarele mențiuni : – autorizație de securitate la incendiu – este actul administrativ emis, în baza legii, de inspectoratele pentru situații de urgență prin care se certifică, în urma verificărilor în teren și a documentelor privind realizarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor, îndeplinirea cerinței esențiale – securitate la incendiu – la construcții, instalații tehnologice și alte amenajări; autorizația de securitate la incendiu conferă persoanelor fizice sau juridice, deținătoare ale construcțiilor, instalațiilor și ale altor amenajări, dreptul de a le edifica, de a le pune în funcțiune și de a le exploata din punctul de vedere al îndeplinirii cerinței esențiale – securitate la incendiu ;- avizul de securitate la incendiu este actul emis, în baza legii, de inspectoratele pentru situații de urgență, ca urmare a depunerii inițiale a documentației tehnice de proiectare pentru îndeplinirea cerinței esențiale – securitate la incendiu – a construcțiilor, instalațiilor și altor amenajări , în conformitate cu prevederile reglementărilor tehnice în vigoare . Misiunea Inspectoratul pentru Situații de Urgență „cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu este îndreptată spre asigurarea respectării măsurilor de apărare și stingere a incendiilor în vederea creșterii gradului de siguranță a cetățenilor .

Astfel , un echipaj de pompieri militari va fi prezent la noul Mall,în fiecare zi , în intervalele orare cu aglomerări de persoane pâna se vor reglementa deficiențele și anume obținerea autorizației de securitate la incendiu.

Vă asigurăm încă o dată că efectivele de pompieri sunt pregătite în permanență să răspundă, prompt, nevoilor comunității, pentru gestionarea tuturor situațiilor de urgență și acordarea primului-ajutor medical specializat.

A precizat Plt. Maj. Larie Valentin

Publicitate

1 COMENTARIU

  1. Am o intrebare… Domnul ISU, in timpul constructie acestui mall, de cate ori ati fost pe teren sa verificati daca totul e facut conform, sa dati sfaturi, sa atentionati, pt ca cei ce lucrau acolo sa nu cada in greseala ??? Mai usor sa mergem cand totul e gata si sa dam amenzi, nu ? Rusine…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri