spot_img
8.3 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

CRIZĂ: Consiliul Judeţean nu găseşte operatori de transport pentru navetişti

Știri din Județ

Publicitate

Transportul în comun din judeţul Sibiu este grav afectat pe mai multe trasee după ce două companii au renunţat să mai organizeze cursele regulate de autobuz pe anumite trasee câştigate la licitaţie în 2014. Din această toamă locuitorii din Slimnic, Ruşi, Veseu, Chirpăr, Săsăuş, Alţâna, Ghijasa, Ocna, Topârcea şi mulţi alţii nu mai au autobuze cu care să facă naveta sau să meargă copiii la şcoli în Sibiu.

Firmele care în 2014 au câştigat licitaţiile de la Consiliului Judeţean Sibiu pe aceste trasee au renunţat din toamnă la ele pentru că nu sunt rentabile. Consiliul judeţean a organizat în octombrie o şedinţă de încredinţare directă, finalizată prin Hotărârea de Consiliu Judeţean din 21 noiembrie, dar a reuşit să acopere doar traseele Sibiu – Şura Mare – Hamba, Sibiu – Mohu – Veştem, Sibiu – Şelimbăr – Bungard. Adică doar trasee scurte în proximitatea Sibiului. În noiembrie a iniţiat o nouă procedură, dar firmele nu se înghesuie.

În tot acest timp oamenii din Slimnic, Chirpăr, Şeica Mare, Bârghiş, Topârcea şi alte localităţi sunt rupţi de Sibiu, dacă nu au maşină proprie şi sunt nevoiţi să apeleze la ocazii, deşi mersul cu maşina la ocazie conform legii este interzis şi s-a dovedit că a devenit şi periculos în România. Mai ales că din aceste localităţi sunt mulţi adolescenţi care merg la liceu în Sibiu.

Publicitate

2 COMENTARII

  1. Si se mai spune despre acea fata din cazul Caracal .Pai daca nu ai cu ce ….cum te descurci ?Normal ca mergi la ocazie nu ?Am lucrat 3 schimburi si faceam naveta cu ocazia .Cursa ba nu era ba iarna era -10 gr in ea .Asa bataie de joc ce a ajuns transportul pt navetisti nu stiu zau cum nu s-a sesizat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului