12.4 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Finanțare de o jumatate de milion de dolari la Alma Vii

Știri din Județ

Fundația Mihai Eminescu Trust anunță demararea proiectului REVEAL Alma Vii – Redescoperiți Alma Vii, un proiect complex integrat de restaurare și reconversie funcțională a bisericii fortificate din satul Alma Vii, comuna Moșna, județul Sibiu.

Finanțarea în valoare de 500.000 de dolari a fost câștigată în urma unui concurs de proiecte desfășurat anual la nivel mondial prin Fondul Ambasadorial pentru Conservarea Obiectivelor Culturale (AFCP) al Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii.

În acest an, doar 9 proiecte din întreaga lume au fost desemnate câștigătoare, iar proiectul Fundației Mihai Eminescu Trust, „REVEAL Alma Vii – Redescoperiți Alma Vii”, a fost cel care a câștigat cea mai mare finanțare la nivel mondial.

Proiectul „REVEAL Alma Vii” include, pe lângă restaurarea bisericii evanghelice, acțiuni ce au ca scop redarea ei comunității și folosirea ei în scopuri culturale, educative și turistice. Acest proiect face parte din conceptul Satul de Sine Stătător dezvoltat de Mihai Eminescu Trust; scopul acestuia este de a revitaliza comunitățile locale și de a îmbunătăți calitatea vieții localnicilor prin valorizarea responsabilă a patrimoniului cultural și natural. Satul de Sine Stătător urmărește implicarea oamenilor din comunitate, precum și folosirea de cunoștinţe, unelte și tehnici tradiționale.

REVEAL Alma Vii – Redescoperiți Alma Vii se va desfășura pe o perioadă de 27 de luni și va cuprinde 16 etape importante de implementare, cuprinse între 1 octombrie 2019 și 31 decembrie 2021. Primii pași în implementarea proiectului REVEAL Alma Vii – Redescoperiți Alma Vii au fost deja făcuți. Este vorba de definitivarea contractului de finanțare și a etapelor de implementare a proiectului. Totodată, în prezent se lucrează la obținerea avizelor necesare obținerii autorizației lucrărilor de restaurare și refuncționalizare a bisericii.

Până la finalul anului 2019, împreună cu Ambasada Statelor Unite ale Americii în România, Fundația va organiza acțiuni de implicare și responsabilizare pentru membrii comunității din sat, iar la începutul anului viitor va fi lansată licitația pentru contractarea lucrărilor de restaurare. Proiectul va continua eforturile Fundației de reintegrare armonioasă a monumentului în viața comunității. Scopul proiectului REVEAL Alma Vii – Redescoperiți Alma Vii este acela de a crește sentimentul de coeziune socială și de a-i motiva pe locuitori să lucreze la îmbunătățirea standardului de viață actual, păstrându-și totuși stilul de viață tradițional.

Înființată în anul 2000, Fundației Mihai Eminescu Trust are misiunea de a dezvolta și implementa proiecte împreună cu comunitățile locale în care activează, pentru a proteja și valorifica patrimoniul cultural și natural al Transilvaniei. Satul de Sine Stătător este conceptul umbrelă al Fundației, născut din nevoia de a crește capacitatea comunităților locale de a-și îngriji și valorifica durabil patrimoniul.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri