0.2 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Eveniment cultural cu scop UMANITAR de înaltă clasă la Sibiu: Elevii actori în competiție!

Știri din Județ

Round Table 22 Sibiu a organizat în zilele de 18-20 noiembrie 2019 în sala Festivă a corpului A al Bibliotecii județene Astra Sibiu Festivalul concurs de teatru George Constantin pentru elevii claselor I-XII, în scop umanitar (încasările obținute din vânzarea biletelor, în valoare de 2930 lei, vor fi donate Palatului Copiilor Sibiu).

În cele trei zile de concurs au participat la secțiunile recitare, monolog și teatru scurt peste 140 elevi (clasele I-XII) de la Școlile gimnaziale nr. 4, 13, 18, Regina Maria, Ioan Slavici, Colegiul Național Octavian Goga, Colegiul Național Pedagogic Andrei Șaguna, Colegiul Național Gheorghe Lazăr, Liceul Teoretic Onisifor Ghibu, Liceul Teoretic Constantin Noica, precum și de la Școala Populară de Arte și Meserii Ilie Micu, Compania New Talents și Palatul Copiilor Sibiu.

S-au acordat 27 de premii dintre care 18 trofee pentru locurile I, II, III, 7 premii de originalitate și creație și 2 mari premii pentru cea mai bună elevă actriță și cel mai bun elev actor. Toți elevii înscriși au primit diplome de participare și pungi cu dulciuri din partea Mesei Rotunde 22 Sibiu.

Actorul Lucian Dragotă

Juriul, prezidat de actrița Ioana Blaga Frunzescu, de la Teatrul Național Radu Stanca din Sibiu, a avut în componența sa pe actrițele: Daniela Dragomir (Teatrul Pentru Copii și Tineret Gong Sibiu), Veronica Arizancu, Fabiola Petri și Ioana Cosma (TNRS Sibiu).

Ioana Blaga Frunzescu

S-au remarcat prestațiile artistice și talentul elevilor care au fost recompensați cu premiul I, II sau III. La secțiunea recitare au câștigat Bercheșan Alisia (III, clasele primare), Stănilă Teodora (II, clasele primare), Damian Alexia (I, clasele primare), Kose Deniz (III, gimnaziu), Fernandez Rafaela (II, gimnaziu), Nicola Bojiță (I, gimnaziu), Bojiță Maria (III, liceu), Fântână Iulia (II, liceu), Irene Drăgușin (I, liceu). La secțiunea monolog liceu a strălucit o tripletă feminină de aur – Irene Drăgușin (III, rolul Zoe din opera lui I. L. Caragiale), Cezara Borger (II, rolul Magda din dramaturgia lui Mihail Sebastian), Alexia Marcu (I, rolul Veta din opera lui I. L. Caragiale) și a fost apreciată interpretarea scânteietoare a lui Tudor Aron ( III, Hamlet- Shakespeare).

Tudor Aron-cel mai bun elev actor
Cezara Borger- cea mai bună elevă actriță

Deși secțiunea teatru scurt a fost reprezentată timid la clasele primare și gimnaziu, a rezervat surprize plăcute prin elevii de liceu care au ieșit învingători: Cezara Borger și Iulia Gîrbaciu (III, scena dintre Gena și Miza din Titanic vals de T. Mușatescu), Alexia Marcu și Alexandra Răcean (II, scena dintre domnișoara Cucu și eleva Zamfirescu din Steaua fără nume de Mihail Sebastian) și trupa Art Attak a Școlii populare de arte și meserii Ilie Mincu din Sibiu (I, cu un exercițiu experimental de teatru dans bazat pe texte proprii). S-au acordat 2 trofee pentru Cea mai bună elevă actriță: Cezara Borger și Cel mai bun elev actor:Tudor Aron.

Alexia Marcu (I monolog Veta și II teatru scurt cu Drag Cucu)
Trupa Art Attak (locul I teatru scurt)
Bojiță Maria (locul III recitare)
Irene Drăgușin (locul I recitare)
Bojiță Nicola (gimnaziu locul I recitare)
Alexia Marcu (Rolul Veta Locul I -monolog liceu)

Finalul Festivalului a aparținut actriței Ioana Blaga Frunzescu (TNRS Sibiu) care a susținut un recital magistral, așa cum ne-a obișnuit, de data aceasta din lirica lui Adrian Păunescu, intitulat E prea târziu…. și actorului Lucian Dragotă, amfitrionul evenimentului și fondatorul Companiei de Radio și Televiziune New Talents din Câmpulung Moldovenesc, cu un moment rock inedit, condimentat cu poezie de o savoare excepțională. Seara de 20 noiembrie a încheiat la un nivel artistic înalt, de foarte bună calitate, Festivalul concurs de teatru, eveniment cultural cu scop umanitar. Așteptăm edițiile viitoare!

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș