spot_img
8 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

IMPORTANT: Transmite Poliției Sibiu dacă te deranjează în trafic mașinile de “școală” care circulă încet

Știri din Județ

Publicitate

Polițiștii Biroului Rutier au în vedere modificarea traseelor și a intervalelor orare în care școlile de șoferi pot desfășura activitatea practică de învățare a conducerii unui autovehicul. 

În activitatea curentă polițiștii rutieri au constatat că prezența în trafic a autovehiculelor destinate învățării conducerii unui autovehicul în zonele aglomerare și la ore de vârf, cu valori de trafic semnificative, influențează negativ buna desfășurare a traficului rutier.

Având în vedere că actualele trasee pe care se poate învăța conducerea unui autovehicul nu mai corespund realității cotidiene, în baza art. 31 din HG nr. 1391/2006, în perioada imediat următoare polițiștii rutieri intenționează să modifice atât intervalul orar, cât și aceste trasee.

Ne dorim ca această decizie să aibă un impact pozitiv asupra traficului rutier, motiv pentru care supunem consultării publice această inițiativă. În acest sens, pe adresa de e-mail luciana.lazar@sb.politiaromana.ro , locuitorii municipiului Sibiu pot transmite până la data de 6 decembrie a.c. , observațiile și recomandările vizavi de străzile și intervalele orare în care școlile de șoferi influențează negativ buna desfășurare a traficului rutier.

Publicitate

6 COMENTARII

  1. Masinile de scoala ingreuneaza mult traficul.
    Propun sa se restrictioneze circulatia masinilor de scoala intre orele 7.30-8.30 in timpul saptamanii, inspecial pe strazile cu 1 singura banda pe sens.
    Propun ca in intervalul 7.30-8.30 accentul sa fie pus pe manevre in parcare / poligon (dupa caz).

  2. Cred ca cel.mai bine ar fi sa restrictioneze circulația mașinilor cu o singură persoană in interior in anumite intervale orare sau mai bine sa restrictioneze circulația mașinilor
    Sa ne ofere biciclete su sa fie din nou autobuzele supraaglomerate
    Sa restrictioneze si începerea serviciului inainte de ora 10
    Si asa ar rezolva problema
    Nu școlile de soferi sunt principala problemă ci lipsa infrastructurii
    Nou facem casele si dupa ne gândim cum facem drumul pe cand peste tot in europa se face dezvoltarea urbanistică legată de infrastructură
    Incompetenta unor primari ajunge sa o aruncam pe o categorie si e clar ca o sa scăpăm de blocaje
    Nu mai sunt masini de scoala su de maine o sa fie traficul mai lejer
    O sa dispară ambuteiajele
    Însă am o intrebare cand se face coloana de la Metro până la Lidl pe alba iulia Si nu e nici o masina de scoala in trafic, atunci oare de ce se blochează traficul ????

    • Corect! Infrastructura lipseste…dar cu respect pentru cei ce isi desfasoara activitatea ca instructori auto ca stim ca nu sunteti voi de vina dar apelăm la spiritul civic cu rugăminți sa nu expuneri si elevi ci si pe ceilalti participanti la trafic, La un stres in plus daca se poate si altfel…adică la ore in care se circula mai putin intens. Cred ca atunci si elevi se pot concentra mai bine pe ce au de făcut cat si ceilalti participanti la trafic se descurcă mai bine. Sper sa nu supăr pe nimeni dar inainte de a pleca la drum fiecare sofer inclusiv instructorii sa isi stabilească traseul bine încât să ajungă în timp optim unde dorește si normal fără deranj in trafic…asa am invatat in scoala unii…sper ca si constructorii auto sa adapteze astfel viitorii șoferi.

  3. Nu mi se pare corect sa interzici masinile de scoala de soferi la o anumita ora, deoarece examenul de carnet nu se face la o anumita ora si se face in situatie de trafic real si, si la ore de trafic aglomerat.
    Ce a-ti vrea sa invete elevul de la scoala daca este dus doar pe anumite trasee si la anumite ore? Politistul examinator il duce pe elev unde vrea el. Aceasta dezbatere mi se pare o prostie foarte partinitoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri