spot_img
8 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

VIDEO – ISU Sibiu: scurgeri de dioxid de carbon la Promenada Mall

Știri din Județ

Publicitate

Șeful ISU Sibiu, Cosmin Balcu a declarat azi într-o conferință de presă că intervenția de ieri seară la Promenada Mall a fost din cauza unei scurgeri de dioxid de carbon de la o instalație frigorifică situată la subsol. Apelul 112 a venit de la pompierii privați angajați la mall.

Instalația s-a defectat cu câteva ore înainte conform surselor SIBIU INDEPENDENT, dar apelul a venit abia seara la 21.22 când o valvă a cedat din cauza presiunii. Au scăpat 600 kg CO2.

Pompierii au pornit alarma, au evacuat clădirea, apoi au evacuat gazele din instalație și au aerisit spațiul. S-a monitorizat aerul din Mall toată noaptea. „Când am ajuns noi era ca o ceață la subsol, dar angajatul de acolo care ne-a sunat nu ii era rău. Cele cinci persoane au prezentat simptome mai târziu și în alte zone. Încă nu e clar ce s-a întâmplat” a declarat Balcu.

Cinci persoane au fost transportate la spital: doi clienți, doi pompieri privați și un angajat al unui magazin.

S-a demarat o anchetă cu alte instituții în colaborare. Separat, ISU a amendat din nou mallul cu 50.000 de lei pentru lipsă autorizație de securitate la incendiu și una de 5.000 de lei pentru alte deficiențe.

Balcu a declarat că Mall-ul nu se închide pentru că nu sunt încălcări grave conform legii.

Serviciul privat de pompieri angajat de Promenada Mall nu este autorizat de ISU încă. „Nu voi autoriza noul Mall până nu vor fi îndeplinite toate cerințele. Am văzut că încă se lucrează la scările de incendiu” a declarat Balcu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri