spot_img
10.1 C
Sibiu
miercuri, 24 aprilie, 2024
spot_img

Lider de sindicat TURSIB acuză discriminare la locul de muncă

Știri din Județ

Publicitate

Poabar Alin Alexandru este angajatul firmei TURSIB și președintele sindicatului “Dumbrava Transport Public Local Sibiu”. Meseria lui de bază este de revizor auto și din spusele lui, își face treaba cât poate el de bine. Însă problemele au apărut din cauză că este lider de sindicat, spune acesta.

Probleme mari cu șefa lui, Sârbu Cosmina

Alin Poabar reclamă faptul că în fiecare zi este supus unei torturi mentale și este nevoit să suporte toate “toanele”, “frustrările”, “jignirile” și amenințările” șefei sale. Sârbu Cosmina este soția directorului tehnic și din spusele lui, s-ar bucura de protecția acestuia.

“Practic, în fiecare zi, demnitatea îmi este căclată în picioare” a scris Poabar într-o reclamaţie pe care a depus-o la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării. Demersul său prin care susţine că este discriminat la locul de muncă este susţinut şi de Blocul Naţional Sindical.

Poziţia TURSIB

Directorul TURSIB a declarat pentru SIBIU INDEPENDENT că nu ştia de reclamaţia făcută de Poabar la CNCD. El a primit însă săptămâna trecută o altă reclamaţie de la Poabar, pe aceeaşi temă, pe care a înaintat-o Consiliului de Administraţie. Preşedintele acestuia a decis constituirea unei comisii interne de anchetă în 25 noiembrie. „Am primit un referat şi din partea doamnei Sârbu Cosmina. Comisia de anchetă va vorbi cu cei implicaţi şi cu alţi angajaţi şi sper ca în cel mai scurt timp să prezinte concluziile” a declarat Dan Căprariu, director general TURSIB. El a precizat că de când este director nu au mai existat plângeri de la angajaţi pe tema discriminării la locul de muncă.

Blocul Naţional Sindical se implică

” Blocul Național Sindical – Filiala Județeană Sibiu este alaturi de Sindicatul Dumbrava Transport Public Local Sibiu. Consideram condamnabila orice forma de discriminare la locul de munca si pe aceasta cale dorim sa atragem atentia conducerii S.C Tursib S.A. asupra aspectelor semnalate de liderul organizatiei sindicale membra a BNS Sibiu. Presiunilor pe care vremelnicii salariați cu functii de conducere le exercita asupra liderului de sindicat, vom raspunde cu toate mijloacele legale.” a declarat Georgel Petrache, de la Blocul Naţional Sindical, filiala Sibiu.

ACTUALIZARE:

SIBIU INDEPENDENT prezintă punctul de vedere al doamnei Sârbu Cosmina:

„Cu privire la articolul apărut în mass-media în care se fac referiri la persoana mea, vă comunic punctul meu de vedere:

Consider că, prin afirmațiile sale, domnul Poabar își folosește poziția de lider de sindicat pentru a realiza denigrarea mea, că acesta mă calomniază prezentând fapte neadevărate privitoare la viața, comportamentul și activitatea mea profesională.

Pentru a vă face o impresie asupra persoanei mele, vă prezint următoarele:

Sunt angajată la societatea de transport public local din anul 1989. Ulterior am dobândit toate calificările necesare pentru posturile pe care le-am deținut.

În anul 2011 am fost numită, de către Directorul General de la momentul respectiv, Manager Calitate – responsabil cu implementarea Sistemelor de Calitate și de atunci mă ocup cu elaborarea, implementarea și verificarea respectării procedurilor de lucru în societate.

Începand cu decembrie 2018, pentru eficientizarea activității acestora, în subordinea mea au trecut revizorii tehnici. Din acel moment în atribuțiile mele au intrat sarcini noi. Presupusele hărtuiri, precum și toate acuzațiile pe care domnul Poabar mi le aduce sunt nefondate și sunt determinate de faptul că am încercat să-mi îndeplinesc sarcinile de serviciu conform fișei mele de post.

Consider firesc ca un șef de departament să își îndeplinească sarcinile de serviciu și să urmărească ca și subordonații săi să facă la fel. Este nefondată interpretarea acestor lucruri de către subalterni ca fiind un “stres”.

Sunt unul dintre angajații care respectă și promovează Codul de etică al societății și consider că este un lucru normal ca tot personalul companiei să facă același lucru.

Nu am aderat la nici un sindicat, deoarece consider că pentru a-mi îndeplini sarcinile de serviciu într-un mod corect, poziția mea trebuie să fie una neutră.

Și nu în ultimul rând, vreau să menționez că soțul meu lucrează în această societate din anul 1993, iar funcția de Director tehnic o ocupă doar din anul 2018. Tot ceea ce am realizat în societate a fost prin muncă proprie, iar promovările obținute au rezultat acestui fapt.

Aștept concluziile analizei comisiei instituite de către conducerea Tursib în legătură cu presupusele acte de discriminare și sper ca membrii comisiei să fie obiectivi și nepărtinitori în luarea deciziilor.”

Punct de vedere al SC TURSIB SA referitor la acuzațiile de discriminare și nepotism

„Cu privire la articolele apărute în mass-media în care se prezintă acuzaţiile de discriminare aduse de un angajat al nostru, facem următoarele precizări:

Ca urmare a sesizărilor adresate de către ambele părţi implicate (dl. Alin Poabar, lider de sindicat, precum şi de către Dna Cosmina Sârbu şef department calitate) Consiliului de Administraţie şi Direcţiunii societăţii, Tursib SA a instituit o comisie de analiză a presupuselor acte de discriminare precum şi a neregulilor semnalate. Ȋn urma cercetărilor, această comisie va întocmi un raport, pe baza căruia, în măsura în care se vor dovedi necesare, se vor lua măsurile care se impun.

Referitor la acuzaţiile de ,,nepotisme”, S.C. Tursib S.A. nu practică şi este total împotriva acestor fapte, angajările sau promovările în cadrul societăţii făcându-se într-un mod transparent și legal. Modificările organigramei societăţii se realizează la propunerea conducerii executive şi cu aprobarea Consiliului de Administraţie, pentru a se respecta criteriile de performanţă impuse societăţii.

Mai mult decât atât, Dl. Director tehnic este angajat al societăţii noastre începând cu anul 1993, ocupând această funcţie prin mandat începând din anul 2018. Dna. Manager Calitate este angajată a societăţii noastre din 1989, ocupând această funcţie din 2011. Menţionăm faptul că între cei doi nu există nici un fel de relaţie de subordonare şi nici unul dintre ei nu au avut până în prezent nici o reclamaţie referitoare la activitatea lor profesională.”

SIBIU INDEPENDENT prezintă în facsimil plângerea lui Alin Poabar la CNCD.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr va juca miercuri cu FK Csikszereda