spot_img
22.3 C
Sibiu
duminică, 28 aprilie, 2024
spot_img

Pactul FDGR-PSD pentru TURSIB: Noul director general Ioan Rus

Știri din Județ

Publicitate

Vineri, 22 decembrie, când toată lumea se pregătea de Crăciun, Consiliul de Administrație TURSIB s-a reunit și a numit noul director general: Ioan Rus. Un consilier local PSD din Tălmaciu, cu experiență de șef de service auto. După scandalurile anului 2023 legate de proasta gestionare a banilor de salarii și prime, TURSIB are oficial din 3 ianuarie director general pentru un mandat de 4 ani.


Dar și directorii anteriori aveau mandate de patru ani, dar nu au reușit să le termine. Comunicatul TURSIB a apărut oficial abia astăzi pe siteul instituției și anunță sec decizia Consiliului de Administrație. Este oferit și un CV al noului director general.

Ioan Rus are 42 de ani și este din Tălmaciu. Acolo locuiește, dar a făcut liceul CFR din Sibiu și a lucrat în Sibiu în domeniul serviceurilor auto. A terminat și facultatea de economie în Sibiu cu un master în inginerie.

Sursa foto: cont public Facebook, Ioan Rus.

Consilier local PSD la Tălmaciu

Ioan Rus a făcut campanie electorală asiduă în 2020 pentru PSD în Tălmaciu. A fost și ales consilier local. Acum îndeplinește această funcție aleasă și pe cea de director general TURSIB. Cele două poziții nu sunt incompatibile conform legii.

Rus prezintă în propriul CV, service-urile auto unde a lucrat, printre care apar Scania Romania și, în ultimii ani, firme din grupul Ambient, controlat de Ioan Ciolan.

Se știe că numirea directorilor generali TURSIB este apanajul Consiliului de Administrație, controlat direct de primarul FDGR, Astrid Fodor. Dacă anterior, Consiliul Local Sibiu avea un cuvânt de spus la această societate subordonată teoretic acestuia, Fodor, a decis să preia în subordinea primarului numirile în CA.

Face naveta din Tălmaciu, dar nu are mașină

Noul director general TURSIB, Ioan Rus este navetist. Acesta locuiește în Tălmaciu conform declarației de avere, unde are o casă de 250 mp și un apartament moștenit. Curios, datorită activității sale în domeniul auto, Ioan Rus nu are în proprietate nicio mașină, conform declarației de avere.

Ioan Rus alături de echipa PSD Tălmaciu și deputatul Bogdan Trif
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă