5.1 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

„LA MULȚI ANI!” tuturor persoanelor cu dizabilități

Știri din Județ

Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, celebrată la nivel mondial în data de 3 decembrie, a fost stabilită de Organizaţia Naţiunilor Unite şi reprezintă un prilej de a reafirma rolul important pe care aceste persoane îl au în societate şi în comunitate.

Marcarea acestei zile are ca obiectiv promovarea unei mai bune înţelegeri în ceea ce priveşte problemele cu care se confruntă persoanele cu dizabilităţi şi susţinerea demnităţii, a drepturilor şi a bunăstării acestora. Este, totodată, o ocazie pentru o schimbare de atitudine faţă de aceste persoane, prin eliminarea barierelor în ceea ce priveşte implicarea lor în diverse sfere de activitate. 

Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi este ziua când evidenţiem o parte din realizările acestora, ziua când celebrăm fiecare pas pe care ei îl fac înainte, în lupta cu barierele şi limitele impuse de mediul fizic, social şi uneori chiar de către cei din jur. Ignoranţa, discriminarea, preconcepţiile duc la izolare, la ridicarea unor bariere între persoanele cu dizabilităţi şi comunitate. De aceea, este important ca noi toţi, să acceptăm faptul că persoanele cu dizabilităţi sunt un plus de valoare pentru fiecare comunitate, au nevoie sa fie vizibili, înţeleşi şi  trataţi cu empatie, căldură şi dragoste. LA MULŢI ANI! „, a declarat directorul general Laura Camelia Vîlsan.
            

Ca în fiecare an, DGASPC Sibiu  marchează ziua de 3 Decembrie prin diverse activităţi ce au ca obiectiv promovarea unei mai bune înţelegeri şi ridicarea nivelului de acceptare în ceea ce priveşte problemele cu care se confruntă persoanele cu handicap, susţinerea demnităţii şi a drepturilor acestora printr-o schimbare de atitudine faţă de noţiunea de dizabilitate şi eliminarea barierelor sociale în ceea ce priveşte implicarea lor în diverse sfere de activitate.

În judeţul Sibiu,  în evidenţa DGASPC Sibiu sunt 15917 de  persoane cu  handicap, 14934 de adulţi şi  983 de copii. Dintre acestea  786 persoane sunt instituţionalizate ( 73 copii si 713 adulţi).

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri