spot_img
9 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

FOTO: Marcel Luca, vicele de la CJ în vizită la oierii din Africa de Sud

Știri din Județ

Publicitate

Săptămâna aceasta, Marcel Luca, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, participă alături de o delegaţie la o vizită de lucru în Africa de Sud. După ce în mai anul acesta o delegaţie a Organizației Internaționale a Lânii (Wool Textile Organization, www.iwto.org) s-a întâlnit cu membrii asociațiilor crescătorilor de ovine și caprine din județul Sibiu, acum a venit rândul românilor să meargă în Africa de Sud.

Isak Staats, general manager BKB Ltd, companie din domeniul agricol care se ocupă de comercializarea și marketing-ul produselor agricole, a transmis o invitație vicepreşedintelui Marcel Luca de a participa la această vizită alături de eurodeputatul Daniel Buda şi Vasile Bratu, președintele Asociației Crescătorilor de Ovine „Mărginimea Rășinari”, Florin Dragomir, președintele Asociației Crescătorilor de Ovine din Regiunea Hârtibaciului „Eco-Miorița”, Nicolae Mitrea, președintele Asociației Județene a Crescătorilor de Ovine și Caprine „Mărginimea”.

” Suntem prezenți aici deoarece ne dorim să stabilim parteneriate cu structurile din mediul asociativ, universitar dar și de afaceri, în vederea valorificării lânii din România. Asociația Mondială a Lânii a fost înfiinţată în anul 1930 și reuneşte crescători din întreaga lume, având sute de membri. În luna mai a acestui an, am reușit să organizez în România, o întâlnire între liderii din sectorul de creștere a ovinelor din țara noastră și reprezentanții Asociației Mondială a Lânii, în vederea stabilirii unor relații pentru importul de lână din țara noastră. Prin Asociația Mondială a Lânii, fermierii români au posibilitatea să creeze oportunități pentru acest produs atât de răspândit în sectorul zootehnic românesc. Lâna românească trebuie să își găsească locul și rostul în economia mondială a lumii mai ales că, potrivit evaluărilor oficiale, în România se poate colecta o cantitate de aproximativ de 36.000 de tone de lână de la un efectiv de circa 10 milioane capete ovine. ” a scris europarlamentarul Daniel Buda, la începutul vizitei în Africa de Sud pe pagina sa de Facebook.

Programul pe zile al vizitei include:

Luni:
– vizitarea centrului BKB
– vizitarea laboratorului de testare a lânii
Marți:
– vizitarea centrului de tundere a oilor în zona Umtata
Miercuri:
– vizită la ferma crescătorului de berbeci, Peter Cloete
Joi:
– vizită la ferma crescătorului de berbeci, Boeta Wessels Dohne
– vizită la ferma crescătorului de oi din rasa merino, Dirk Hanekom
Vineri:
– vizită la Universitatea din Stellenbosch, centrul de testare individuală
– vizită la fabrica RFD

Marcel Luca Africa
Marcel Luca Africa
Marcel Luca Africa
vizita CJ Sibiu Africa
vizita CJ Sibiu Africa
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?