FOTO: Marcel Luca, vicele de la CJ în vizită la oierii din Africa de Sud

Săptămâna aceasta, Marcel Luca, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, participă alături de o delegaţie la o vizită de lucru în Africa de Sud. După ce în mai anul acesta o delegaţie a Organizației Internaționale a Lânii (Wool Textile Organization, www.iwto.org) s-a întâlnit cu membrii asociațiilor crescătorilor de ovine și caprine din județul Sibiu, acum a venit rândul românilor să meargă în Africa de Sud.

Isak Staats, general manager BKB Ltd, companie din domeniul agricol care se ocupă de comercializarea și marketing-ul produselor agricole, a transmis o invitație vicepreşedintelui Marcel Luca de a participa la această vizită alături de eurodeputatul Daniel Buda şi Vasile Bratu, președintele Asociației Crescătorilor de Ovine „Mărginimea Rășinari”, Florin Dragomir, președintele Asociației Crescătorilor de Ovine din Regiunea Hârtibaciului „Eco-Miorița”, Nicolae Mitrea, președintele Asociației Județene a Crescătorilor de Ovine și Caprine „Mărginimea”.

” Suntem prezenți aici deoarece ne dorim să stabilim parteneriate cu structurile din mediul asociativ, universitar dar și de afaceri, în vederea valorificării lânii din România. Asociația Mondială a Lânii a fost înfiinţată în anul 1930 și reuneşte crescători din întreaga lume, având sute de membri. În luna mai a acestui an, am reușit să organizez în România, o întâlnire între liderii din sectorul de creștere a ovinelor din țara noastră și reprezentanții Asociației Mondială a Lânii, în vederea stabilirii unor relații pentru importul de lână din țara noastră. Prin Asociația Mondială a Lânii, fermierii români au posibilitatea să creeze oportunități pentru acest produs atât de răspândit în sectorul zootehnic românesc. Lâna românească trebuie să își găsească locul și rostul în economia mondială a lumii mai ales că, potrivit evaluărilor oficiale, în România se poate colecta o cantitate de aproximativ de 36.000 de tone de lână de la un efectiv de circa 10 milioane capete ovine. ” a scris europarlamentarul Daniel Buda, la începutul vizitei în Africa de Sud pe pagina sa de Facebook.

Programul pe zile al vizitei include:

Luni:
– vizitarea centrului BKB
– vizitarea laboratorului de testare a lânii
Marți:
– vizitarea centrului de tundere a oilor în zona Umtata
Miercuri:
– vizită la ferma crescătorului de berbeci, Peter Cloete
Joi:
– vizită la ferma crescătorului de berbeci, Boeta Wessels Dohne
– vizită la ferma crescătorului de oi din rasa merino, Dirk Hanekom
Vineri:
– vizită la Universitatea din Stellenbosch, centrul de testare individuală
– vizită la fabrica RFD

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *