spot_img
15.2 C
Sibiu
miercuri, 24 aprilie, 2024
spot_img

ŞELIMBĂR: Proiectanţi privaţi cu abonament la Primărie

Știri din Județ

Publicitate

Primăria comunei Şelimbăr a publicat în sistemul SICAP în 18 decembrie 2019 că a încredinţat reparaţia capitală a căminului cultural din Bungard firmei sibiene SC A 1 Design Srl pentru 406.000 lei plus TVA, adică cam 100.000 de euro cu totul. Conform încredinţării directe făcute de Primăria Şelimbăr, lucrările de reparaţii vor fi efectuate conform „DALI „Reabilitare Camin Cultural Bungard” FN/2019 elaborata de SC A 1 Design SRL „. Altfel spus firma A 1 Design Srl a realizat faza DALI, tot ei şi implementează proiectul. Conform proiectului lucrările de reabilitare de 100.000 de euro vor fi: „Subzidiri, refaceri dren, inlocuire elemente deteriorate sarpanta, inlocuire tigla si elemente acoperis, termositem exterior, refaceri sisteme de preluare ape pluviale, refaceri izolatii termice, refaceri finisaje interioare, refaceri instalatii sanitare, termice si electrice”

O cercetare a bazei de date SICAP cu încredinţări directe din 2019 făcute de Primăria Şelimbăr ne arată că a acordat acestei firme A 1 Design Srl mai multe proiecte de proiectare: construire grădiniţe cartier Tineret şi Doamna Stanca, construire capele mortuare în satele Veştem, Bungard şi Mohu, sediu ISU Şelimbăr. Pentru toate acestea şi reabilitarea Căminului Cultural de la Bungard au primit de la Primăria Şelimbăr 830.000 de lei plus TVA. Adică 205.000 Euro. În anul 2019.

Firma A 1 Design Srl a fost înfiinţată în 2009 şi a luat avânt în 2014 apoi din nou în 2018 conform datelor de la Ministerul de Finanţe. Firma este controlată de Alex Florea şi principalul arhitect care semnează proiectele private mari şi publice ale firmei este fostul arhitect şef de la Avrig, Elemer Boldog. Pe anul 2018 firma figurează fără angajaţi, iar în 2017 cu 5 angajaţi.

O cercetare a bazelor de date cu autorizaţii de construcţii şi certificate de urbanism scoate însă la iveală că tot firma A 1 Design Srl este furnizorul de proiecte de arhitectură pentru unii consilieri locali din Şelimbăr din tot spectrul politic.

FOTO: Proiect A 1 Design Srl pentru clădire ISU la Şelimbăr

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

LOAMNEȘ: Investiții masive în școli

Rășinariul are capelă mortuară la standarde