19.1 C
Sibiu
sâmbătă, 27 iulie, 2024

Biertanul are stemă

Știri din Județ

Guvernul României a adoptat o hotărâre săptămâna trecută prin care aprobă propunerea Primăriei comunei Biertan din judeţul Sibiu pentru o stemă a localităţii.

Alina Florina Muntean, consilier al primarului din Biertan, ne-a pus la dispoziţie stema şi motivarea pentru alegerea ei. Stema a fost aprobată de consilierii locali din 2017, dar abia joia trecută Guvernul a găsit timp să o aprobe, aşa cum cere legea.

Publicitate

Stema comunei Biertan se compune dintr-un scut triunghiular cu marginile rotunjite, despicat, cu un turn de argint trecând peste sfâșiere, cu contraforți, două ferestre, o galerie-pridvor de strajă cu acoperiș în trunchi de con terminat, cu o consolă cu ceas, având acoperiș triunghic; însoțit la dreapta, pe roșu și la stânga, pe albastru, de câte un ciorchine de strugure cu două frunze, totul de aur. Scutul este timbrat de o coroană murală de argint cu un turn crenelat.

Semnificaţiile elementelor însumate

Ciorchinii de struguri simbolizează activitatea principală a locuitorilor, adică viticultura, ocupație practicată din vremuri străvechi. Turnul reprezintă biserica-cetate din localitate, care se află pe lista monumentelor UNESCO din anul 1993. Coroana murală cu un turn crenelat semnifică faptul că localitatea are rangul de comună.

FOTO: Stema comunei Biertan

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr l-a cedat pe Visic