3.2 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Biertanul are stemă

Știri din Județ

Guvernul României a adoptat o hotărâre săptămâna trecută prin care aprobă propunerea Primăriei comunei Biertan din judeţul Sibiu pentru o stemă a localităţii.

Alina Florina Muntean, consilier al primarului din Biertan, ne-a pus la dispoziţie stema şi motivarea pentru alegerea ei. Stema a fost aprobată de consilierii locali din 2017, dar abia joia trecută Guvernul a găsit timp să o aprobe, aşa cum cere legea.

Stema comunei Biertan se compune dintr-un scut triunghiular cu marginile rotunjite, despicat, cu un turn de argint trecând peste sfâșiere, cu contraforți, două ferestre, o galerie-pridvor de strajă cu acoperiș în trunchi de con terminat, cu o consolă cu ceas, având acoperiș triunghic; însoțit la dreapta, pe roșu și la stânga, pe albastru, de câte un ciorchine de strugure cu două frunze, totul de aur. Scutul este timbrat de o coroană murală de argint cu un turn crenelat.

Semnificaţiile elementelor însumate

Ciorchinii de struguri simbolizează activitatea principală a locuitorilor, adică viticultura, ocupație practicată din vremuri străvechi. Turnul reprezintă biserica-cetate din localitate, care se află pe lista monumentelor UNESCO din anul 1993. Coroana murală cu un turn crenelat semnifică faptul că localitatea are rangul de comună.

FOTO: Stema comunei Biertan

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș