12 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Militari clasați pe cea mai înaltă traptă a podiumului în cadrul Campionatului militar de schi

Știri din Județ

În perioada 15-18 ianuarie, Batalionul 17 Vânători de Munte „Dragoș Vodă” din Vatra Dornei a găzduit etapa finală a Campionatului militar de schi pentru instituțiile militare de învățământ, primul eveniment sportiv care a deschis sezonul competițional din anul 2020.

La startul concursului s-au înscris loturile sportive ale Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, Academiei Tehnice Militare „Ferdinand I” din București, Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă” din Brașov, Școlii de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre „Basarab I” din Pitești și ale Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri „Traian Vuia„, Boboc.

Proba de concurs a fost una solicitantă, ce a presupus deplasare pe schiuri pe un traseu cu lungimea de 10 km pentru băieți și cinci km pentru fete, pe parcursul căruia concurenții au executat trageri cu armamentul din dotare, au aruncat grenade de exercițiu la precizie și au traversat, cu masca pe față, o porțiune de teren contaminat.

În urma desfășurării concursului, atât patrula masculină a academiei, compusă din Cătălin Lodroman, Lucian Lupașcu, Alexandru Bălos, Matei Vasile Mihai, Vasile Buduroi, Cristian Zăgrean şi comandată de Tudor Ilade, cât şi cea feminină, compusă din Petruța Dumitru, Nicoleta Găman, Oana Tutunaru, Daniela Axinte şi comandată de Bianca Suhăreanu, şi-au adjudecat victoria. În clasamentul general, Academia Forțelor Terestre s-a clasat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

Campionatului militar de schi
Campionatului militar de schi
Campionatului militar de schi
Campionatului militar de schi
Campionatului militar de schi
Campionatului militar de schi
Campionatului militar de schi
Campionatului militar de schi

Pentru obţinerea acestui rezultat de succes, cadeţii şi-au început antrenamentele cu două săptămâni înainte de desfășurarea concursului, la Păltiniș, sub îndrumarea antrenorilor Francisc şi Iosif Şaroşi. Felicitări pentru rezultatele obţinute şi pentru spiritul de echipă de care aţi dat dovadă! Semper una! -au declarat reprezentanții Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu pe pagina lor oficială de facebook.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri