spot_img
9.1 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

VIDEO: Criză de personal la Ambulanța Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

Serviciul Judeţean De Ambulanţă Sibiu și-a prezentat raportul de activitate pe anul 2019. La întâlnire au participat managerul SAJ, Dr. Costin Popescu și purtătorul de cuvânt, Asistent Medical Principal Genu Scridon.

SAJ Sibiu a răspuns la peste 42000 de solicitări în anul 2019, majoritatea fiind probleme digestive, locul II fiind ocupat de cele cardiace, cu 579 de cazuri de stopuri cardio-respiratorii. Pe locul III sunt situate problemele neurologice, cu peste 4800 de intervenții.

În anul trecut au fost peste 1000 de solicitări la cazuri care implicau persoane căzute în locuri publice, aici intrând și cazurile persoanelor fără adăpost.

Personal insuficient și ambulanțe care trebuiau casate de mult

Un alt punct important atins de managerul SAJ Sibiu, Dr. Costin Popescu, a fost cel al personalului insuficient. În prezent sunt 7 echipaje care operează pe raza orașului Sibiu și în zonele alăturate. Două echipaje au în componență medic, acestea fiind trimise la cazuri grave iar cinci echipaje standard, care preiau restul solicitărilor.

Al doilea aspect adus în discuție a fost cel al mașinilor din dotare. Jumătate dintre ele au trecut de pragul de casare, având în bord chiar și 800.000 de kilometri. Întreținerea lor se face la București sau la Cluj iar acest lucru restricționează mașina pentru câteva zile.

Peste 51. 000 de ore suplimentare în 2019

Din cauza lipsei de personal dar și din cauza solicitărilor din ce în ce mai multe, personalul SAJ este nevoit să facă ore suplimentare. Astfel un medic sau asistent ajunge să acumuleze între 40 și 60 de ore suplimentare pe lună. Totalul angajaților este de aproximativ 170, număr insuficient ca intervențiile să se desfășoare într-un timp cât mai scurt. Media timpului de răspuns este de 6 minute, în funcție de trafic.

Angajații merg în Anglia să profeseze în concediul de odihnă

Întrebat despre zvonurile cum că anumiți angajați pleacă să profeseze în Anglia pe perioada concediului de odihnă, managerul SAJ, Dr. Costin Popescu a răspuns că nu este problema Dumnealui cum și unde merg angajații în concediu atâta timp cât la întoarcerea din concediu, angajații sunt apți de muncă.

Șoferii nu acordă întotdeauna prioritate ambulanțelor

O mare problemă cu care ambulanțele se confruntă în trafic, sunt șoferii care nu le acordă prioritate și nu le fac loc de trecere. De multe ori viața și siguranța pacienților și a personalului sunt grav puse în pericol. Fiecare minut care se pierde în trafic poate însemna enorm pentru un pacient care este în stare gravă.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Floriile, sărbătoarea Regelui care vine…